VREMENSKA PROGNOZA

U BiH danas nestabilno vrijeme, najavljuju se lokalni pljuskovi i grmljavina

U Sarajevu jutarnja temperatura oko 17, a najviša dnevna oko 30 stepeni

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C. Arhiv

E. Ć.

8.8.2022

U Bosni i Hercegovini danas promjenljiva naoblaka i nestabilno vrijeme. U drugoj polovini dana sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31°C, na jugu zemlje do 35°C.

U Sarajevu umjerena naoblaka prije podne. Oblačnije u drugom dijelu dana. Poslije podne je moguć pljusak kiše. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 17°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 30°C.


Prognoze za ponedjeljak, utorak i srijedu. FHMZ

Za sutra se u Bosni najavljuje pretežno oblačno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini umjereno od pretežno oblačno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 29°C, na jugu zemlje do 34°C.

U srijedu se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Djelomično vedro na jugu gdje se pljuskovi očekuju u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31°C, na jugu zemlje do 34°C.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.