POKRENUT APEL

Pomozimo Emiru Aliću da ozdravi i stane na noge

Za njega je u funkciju stavljen humanitarni broj 17044 kojim donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere

A. O.
  • Emir Alić

    Emir Alić

    Foto: POMOZI.BA


Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Emira Alića iz Banovića koji ima cerebralnu paralizu i po prvi put u životu ima nadu da bi mogao stati na vlastite noge. 

Za njega je u funkciju stavljen humanitarni broj 17044 kojim donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Prodali traktor i šumu

Emir ubrzo puni 27 godina, a toliko dugo živi sa cerebralnom paralizom i u kolicima. Njegovi roditelji su prodali traktor i šumu, pomoć su dobili i od firme u kojoj Emirov otac radi, ali nisu uspjeli prikupiti 11.533,00 eura.

Toliko novca je potrebno Emiru za tromjesečne neurorehabilitacijske tretmane u Nišu. Kao i svi roditelji koji žele najbolje za svoju djecu, tako bi i Emirovi učinili sve da njihov sin ima bolji i kvalitetniji život. Emiru motivacije ne nedostaje i sigurni smo da uz našu pomoć može ostvariti svoje ciljeve.

Uspostavljena mu dijagnoza

On je rođen u sedmom mjesecu trudnoće i odmah po rođenju mu je uspostavljena ova dijagnoza koja mu je donijela mnoge teškoće i često je bilo izložen predrasudama i nerazumijevanju okoline. Završio je samo osam razreda osnovne škole.

Pomozimo sada ovom mladiću u ostvarenju najvećeg sna, a osim poziva na broj 17044, pomoći mu možete i donacijama putem web platforme www.pomoziba.org ili žiro računa Udruženja Pomozi.ba.

NA VRH

Podijeli članak na