NEMA ODGOVORNOSTI

Enigma podvožnjak: Kad pumpe ispumpaju vodu, Efendić dijeli sliku na Facebook, a kad zaglave automobili, optuži Vladu KS

Kiša je dobra prilika da se nova pumpna stanica isproba. Svi koji s posla idu ovim pravcem mogu normalno kući, napisao je Efendić svojevremeno

Efendić: Tvrdi da podvožnjak u Buća Potoku nije nadležnost Općine Novi Grad. Avaz

E. Ć.

9.8.2022

U sarajevskom naselju Buća potok sinoć je ponovo poplavio podvožnjak. Kao i obično kiša je napravila veliki problem mještanima Buća potoka, a sinoć su se ispod podvožnjaka zaglavila dva automobila.

Stvorena je materijalna šteta, a nakon svega se oglasio načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić, koji tvrdi da to nije nadležnost Općine, nego Vlade Kantona Sarajevo.












- Kanton Sarajevo je već dugo vremena kuća bez domaćina. Kako "nadležni" godinama nisu našli rješenje za podvožnjak u Buća Potoku, tako ni mediji ne uspijevaju pronaći "nadležne", pa ne znaju da je VI transverzala nadležnost kantona kao i sve transverzale u kantonu. To što je općina prije nekoliko godina pokušala pomoći da se problem riješi ne mijenja stvari - napisao je Efendić na Facebooku.

No, građani su podsjetili Efendića na fotografiju koju je objavio 2016. godine. Efendić je tada objavio fotografiju podvožnjaka, te napisao kako je posao završen, a podvožnjak ponovo u funkciji.


Efendićeva objava iz 2016. godine. Screenshot

- Završeno. Podvožnjak je ponovo u funkciji. Kiša je dobra prilika da se nova pumpna stanica isproba. Svi koji s posla idu ovim pravcem mogu normalno kući - napisao je tada Efendić.


Sada navodi kako je "Općina samo finansirala ugradnju pumpe". Kada pumpe ispumpavaju vodu, Efendić dijeli sliku na Facebook kako bi se pohvalio "urađenim poslom", a kada zaglave automobili, tada prebacuje krivicu na Vladu KS.

Za to vrijeme podvožnjak u Buća Potoku ostaje noćna mora za vozače koji moraju proći tim putem.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.