PO NALOGU TUŽILAŠTVA

Zbog veze sa narkokartelom uhapšen pripadnik OSA-e i granični policajac

U toku su pretresi lokacija koje koriste osumnjičena lica, a sama lica će nakon kriminalističke obrade biti sprovdena u Tužilaštvo BiH

Sa današanjeg pretresa. MUP RS

Piše: M. Aščić

9.8.2022

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova RS danas su pod nadzorom Tužilaštva BiH na području Bosanske Gradiške i Banja Luke uhapsili su četiri osobe.

Slobode su lišena lica M.L., R.R., S.R. i D.P. zbog osnova sumnje da su u proteklom vremenskom periodu kao članovi organizovane kriminalne grupe izvršili krivična djela „Organizovani kriminal“, „Neovlašteni promet opojnim drogama“, „Nedozvoljeni promet akciznih proizvoda“, „Odavanje tajnih podataka“ i KD “Zloupotreba položaja ili ovlašćenja“.

U toku su pretresi lokacija koje koriste osumnjičena lica, a sama lica će nakon kriminalističke obrade biti sprovdena u Tužilaštvo BiH.

Sve navedene mjere i radnje se sprovode u okviru akcija „Transporter“ i „Storidž“.

Kako saznaje portal "Avaza" uhapšen je Robert Radonjić, pripadnik OSA-e BiH i granični policajac iz Bosanske Gradiške zbog odavanja tajnih podataka. Oni se dovode u sumnju da su pripadnici grupe Bojana Cvijetića, bivšeg savjetnika Dragana Mektića. Cvijetić je u pritvoru skoro sedam mjeseci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.