NOAH GAL GENDLER

Izraelski ambasador odgovorio logorašima: Prava Jevreja se zloupotrebljavaju za blokiranje suštinskih procesa u BiH

Naša zabrinutost odnosi se na činjenicu da su prava Jevrejske zajednice u zemlji zloupotrijebljena kako bi se blokirali osnovni unutrašnji procesi u BiH, istakao je

Gendler: Odgovorio na pismo. Avaz

E. Ć.

10.8.2022

Izraelski ambasador za Bosnu i Hercegovinu Noah Gal Gendler odgovorio je na pismo koje su mu uputili iz Udruženja logoraša Mostar nakon saopćenja ambasade Izraela da podržava izmjene Izbornog zakona BiH.

- Naša zabrinutost odnosi se na činjenicu da su prava Jevrejske zajednice u zemlji zloupotrijebljena kako bi se blokirali osnovni unutrašnji procesi u BiH. Nećemo dozvoliti takve zloupotrebe - poručio je Gendler.


Podsjetimo, jučer su iz ambasade Izraela poručili kako su hrvatski prijedlozi izmjena Izbornog zakona BiH dobrodošli. Također, pozdravili su ohrabrujuće akcije institucija BiH poduzetih u svrhu zaštite jevrejske zajednice i njenog položaja.

Iz Udruženja logoraša Mostar su poručili, između ostalog, kako su prijedlozi Dragana Čovića manipulativni i da bi oni doveli do novog aparthejta, te ugrozili prava ljudi koji žive kao manjina na određenim dijelovima države.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.