BEZ VALIDNIH ARGUMENATA

Milan Tegeltija: Izmjene Izbornog zakona bi mogle dovesti do konfederacije sa Srbijom, bez područja gdje su Hrvati većina

Jedini cilj bošnjačke elite pri secesiji od Jugoslavije je bio stvaranje bošnjačke nacionalne države, bez toga za tu elitu samostalnost BIH nema nikalvog smisla ako je ne kontrolišu Bošnjaci, napisao je

Milan Tegeltija. AGENCIJE

S. S.

10.8.2022

Milan Tegeltija, savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika za pravna i ustavna pitanja pisao je na svom Twitter nalogu o eventualnim izmjenama Izbornog zakona, koje bi mogao nametnuti visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt) te poručio da će one "obesmisliti samostalnost BiH".

- Ako Šmit Sarajevu nametne ove izmjene Izbornog zakona BiH i s tim okonča težnje bošnjačko-muslimanske elite za stvaranjem bošnjačke nacionalne države i na nivou Federacije BIH, za njih će to imati značaj obesmišljavanja ulaska u proces osamostaljivanja BiH od Jugoslavije - piše Tegeltija.

Kako tvrdi, tada će postojati samo dva izbora:

- Pravljenje takve države na teritoriji koju kontrolišu ili ulazak u neku vrstu državne zajednice - konfederaciju sa Srbijom i to bez područja gdje su Hrvati većina, jer su u Jugoslaviji, naprimjer iako nisu bili dominantna većina realno imali više vlasti u BIH nego što će imati u Dejtonskoj BIH. Kome ovo izgleda nemoguće, pokazaće vrijeme. Jedini cilj bošnjačke elite pri secesiji od Jugoslavije je bio stvaranje bošnjačke nacionalne države. Bez toga za tu elitu samostalnost BIH nema nikalvog smisla ako je ne kontrolišu Bošnjaci - naveo je Tegeltija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.