BORBA BIKOVA

Sve je spremno za veliku koridu u Olovskim Lukama u subotu: Očekuje se veliki broj gostiju

Pripremili smo i nagrade za najboljeg igrača i igračicu kola, rekao je Zukić

Medonja sa vlasnikom Habibom Bjelićem. čEVLJANSKA KORIDA

A. O.

11.8.2022

Sve je spremno za veliku koridu u Olovskim Lukama koja će se održati ove subote. 

Ljubitelji borbi bikova iz cijele BiH, ali i iz Srbije i Hrvatske najavili su dolazak u Olovo 13. avgusta, da uživaju u 12 vrhunskih okršaja.


Teferič i šampionska korida. čEVLJANSKA KORIDA

U udarnoj borbi rogove će ukrstiti Rambo braće Idrizović iz Banovića protiv Jelenka Mirze Fišeka iz Vareša.

- Prema borbama, ali i najavama dolazaka ovo će biti najjača korida u Bosni i Hercegovini u 2022. godini. Ove godine očekujemo rekordnu posjetu. I ove godine hiljade posjetilaca moći će uživati u vrhunskim borbama, ali i ostalim sadržajima koji čine koride jedinstvenim događajima. Imamo najavljene dolaske autobusa iz Zavidovića, Gračanice, Visokog, Bihaća, Sarajeva, Bijeljine. Stižu nam ljubitelji korida iz cijele BiH, kao i autobusi iz Beograda i iz nekoliko gradova iz Hrvatske. U Olovske Luke stižu Medonja Habiba Bjelića Habibića koji je peterostruki šampion Čevljanske koride, Dikson Hamida Karića iz Gračanice, Kobrica Adisa Đanga iz Visokog, Barimba Mumina Pejzića... Kulturno-zabavni program počinje u 11 sati, a pješačke utrke su na programu u 13 sati. Šta bi korida bila bez izvorne i narodne muzike i takmičenja u bacanju kamena sa ramena i trčanju u vrećama. Za najmlađe smo pripremili luna park - rekao je organizator Mirsad Zukić.

Udarna borba. CEVLJANSKA KORIDA

- Pripremili smo i nagrade za najboljeg igrača i igračicu kola, a sve zahvaljujući našim sponzorima „Bahko“ Srebrenik, „Kraško promet“ Olovo, „AM promet“ Olovske luke i mesnoj industriji „Bajra“ U svemu ovome muškarci će moći uživati za samo 10 KM, dok uvijek mislimo na pripadnice ljepšeg spola i za njih su karte 5 KM. Da smo najbolji potvrđuje i dolazak Satelita – kaže Mirsad Zukić, koji dodaje da će prijenos uživo biti na Izvornoj TV od 13 do 20 sati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.