AVAZ NA LICU MJESTA

Dženan Memić bi danas napunio 28 godina, otac Muriz poručio: Nikad neću odustati

Pravo i pravda u BiH stoji na slučaju Dženana Memića, poručio je Muriz Memić

Piše: A. Ovčina

11.8.2022

Porodica i prijatelji Dženana Memića sastali su se danas kraj "Ranjenog kamena" na Ilidži - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

U znak sjećanja, porodica i prijatelji Dženana Memića sastali su se danas kraj "Ranjenog kamena" na Ilidži.

Da je živ danas bi Dženan Memić zajedno sa svojom porodicom i prijateljima proslavio svoj 28. rođendan.

Prisutnima se obratio Dženanov otac Muriz Memić.

- Teško je nešto reći na današnji dan. Svi smo se radovali kada se Dženan rodio. Danas, nakon sedam godina borbe stojimo ovdje. Kada vidi ovoliku podršku moram biti hrabar. Svi znate za ovu borbu da se ne ponavljam jer danas je Dženanov rođendan. Mi smo ovu utakmicu dobili, sada mogu reći da smo u produžecima zahvaljujući hrabrosti Ifeta Ferageta.

Pravo i pravda u BiH stoji na slučaju Dženana Memića. Ako se ovo ne riješi nema pravde u BiH. Mogu poručiti da nikada neću odustati. I vi pokazujete koliko sam ja jak s vama. 20 puta smo pravili protesti i 20. je bio najveći. Oni nikada u to nisu vjerovali. Dalili Burzić poručujem da nikada neću odustati i da je nikada neću pustiti dok ne bude procesuirana. Ona je meni rekla da on njega nije htio ubiti. Rekao sam na prvim protestima "Reci ime ja ću prezime" - rekao je Memić.


Polaganje cvijeća kraj "Ranjenog kamena" na Ilidži - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Pokušali su se poigrati s nama. Saobraćajna nesreća je izmišljena. O tome više ne treba pričati. Nedavno je mom bratiću Ajdinu rekao čovjek 'kad Muriz zna ko je, što ga ne ubije'. Imaš li ti dijete? Pitao ga je Ajdin. Kaže imam. Pa, ostat će ti Hasan Dupovac, Dalida Burzić... Mislim da mu nije mogao dati bolji odgovor.

Hvala vam svima što ste uz mene sve ove godine. Ljudi su danas došli iz Bugojna, iz Švedske, Njemačke. Bit će još okupljanja, najavit ćemo na vrijeme. Najbitnije je da ovo nikad neće stati. Puno mi znači vaša podrška - poručio je Muriz Memić.

Podsjećamo, danas je Dženanova sestra Arijana objavila emotivnu poruku na svom Facebook profilu.

- Dragi Dženo... Još jedan tvoj rođendan a tebe nema kraj nas. Sedmu godinu već nisam čula tvoj glas, nisam vidjela tvoj osmijeh. Mnogo toga sam ti željela reći, a nisam stigla.

Svaka suza me podsjeti da još uvijek živiš, barem u mom srcu, jer tu nikada ne umireš. U moje misli te uvijek vrate uspomene, one te čuvaju u mom životu, iako više nisi sa mnom. Još uvijek je u sjećanje urezan onaj tvoj pogled i osmijeh...

Pamtim sve tvoje savjete, lijepe riječi, prijekore i pohvale. Koliko me boli tvoja smrt, toliko me boli i život koji je mogao još da traje a dušmani ga ugasiše. Sve se odjednom na trenutak poravnalo, postalo besmisleno i prazno. Znaš...


Postoje ljubavi koje žive samo u pjesmama, nadama i željama. One su čežnja, bol, čekanje bez znanja, nadanje i dugo trajanje, za sve što bi trebalo biti - a nije.

Ljepotane moj, danas bismo slavili tvoj 28. rođendan. Danas ćemo opet svi biti skupa, samo tebe biti neće...

I danas ćemo ti poslati ljubav u nebeske visine. Znaj da te volim i voljet ću te dok dišem. Živiš i tako će biti dok me bude - napisala je Arijana. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.