BRATUNAC

Nakon požara na kući devetočlane porodice Gerović: Stigao građevinski materijal za obnovu

Požar, koji je u prošli utorak nešto iza osam sati izbio usljed kvara na elektroinstalacijama, zahvatio je prizemlje i potkrovlje kuće, a vatra je uništila sve što je ova deveteročlana porodica imala

S. Smajlović

Mujo Gerović

Foto: S. SMAJLOVIĆ


Dan nakon potpisivanja ugovora Federalno ministarstvo za izbjegla i raseljena lica, dostavilo je građevinski materijal za obnovu kuće devetočlane porodice Muje Gerovića iz Gerova u Mjesnoj zajednici Glogova kod Bratunca, koja je prije sedam dana usljed kvara na elektroinstalici potpuno izgorjela.

- Kuća Gerovića bit će hitno obnovljena po sistemu „ključ u bravu“. Federalno ministarstvo nabavilo je e kompletan građevinski i drugi materijal, a izvođenje radova finansirat će Međunarodni forum solidarnosti „Emmaus“ iz Potočara kod Srebrenice- stoji u potpisanom ugovoru.

Požar, koji je u prošli utorak nešto iza osam sati izbio usljed kvara na elektroinstalacijama, zahvatio je prizemlje i potkrovlje kuće, a vatra je uništila sve što je ova deveteročlana porodica imala. Privremeno su smješteni u komšijskoj kući.

- Sve je izgorjelo za pola sata. Nasreću, u kući nije bilo nikoga, a troje unučadi tog jutra probudili su se ranije kao nikada prije. Ništa nismo mogli spasiti, ostali smo bez ičega. Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice i Policijske stanice Bratunac stigli su odmah po pozivu, ali je vatra učinila svoje. Vatrogasci su brzo ugasila požar, koji je zahvatio i komšijinu kuću - govori Mujo Gerović.

Sudeći po pristiglom građevinskom materijalu, Mujo se nada da će kuće potpuno biti obnovljena do jeseni, ali, kako kaže, tada nastaju problemi kako nabaviti kućanske potrepštine, jer od sposobnih muških glava u kući niko nema stalno zaposlenje. Ova porodica živi od poneke dnevnice i poljoprivrede.

  • Izgorjela kuća

    Izgorjela kuća

    Foto: S. SMAJLOVIĆ


Više o temi Bratunac

NA DANAŠNJEM REFERENDUMU
Opozvan načelnik Bratunca Srđan Rankić
NA VRH

Podijeli članak na