GRADONAČELNIK BIHAĆA

Šuhret Fazlić podržao Bakira Izetbegovića kao kandidata za Predsjedništvo BiH

Kažu da je zajednički istaknuto da je izgradnja aerodromu u Bihaću državni projekat koji je u interesu cijele Bosne i Hercegovine, te da je neophodno intezivirati aktivnosti na njegovoj realizaciji

Bakir Izetbegović u posjeti Šuhretu Fazliću. FACEBOOK

S. S.

16.8.2022

Šuhret Fazlić poručio je da će podržati Bakira Izetbegovića kao kandidata za člana Predsjedništva BiH, saopćio je Izetbegović nakon sastanka sa gradonačelnikom Bihaća u tom gradu.

- Na sastanku je razgovarano o saradnji grada Bihaća sa višim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini, prije svega sa Vladom Federacije BiH. Kao projekat od posebnog značaja je istaknuta izgradnja aerodroma u Bihaću, za šta je Vlada FBiH u julu ove godine izdvojila 19.700.000 KM, te u prošloj godini 10 miliona KM i još pet miliona KM je predviđeno u narednoj godini - poručio je Izetbegović.

Kažu da je zajednički istaknuto da je izgradnja aerodromu u Bihaću državni projekat koji je u interesu cijele Bosne i Hercegovine, te da je neophodno intezivirati aktivnosti na njegovoj realizaciji.

- Drugi kapitalni projekat koji je izdvojen, a koji također finansira Vlada FBiH, je zgradnja brze ceste Bihać – Cazin – Velika Kladuša – Republika Hrvatska u dužini od 47 kilometara. Aktivnosti na realizaciji tog projekta već su započete, a Vlada FBiH je za izradu idejnog projekta ove godine izdvojila 4,4 miliona KM. Također je razgovarano o Nacionalnom parku Una kao temelju razvoja turizma u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, te o izgradnji infrastrukture koja će omogućiti veći priliv turista - istakao je Izetbegović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.