OPĆI IZBORI

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza" objavljujemo kompletnu listu svih kandidata za izbore 2. oktobra

U utrci za člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda su tri kandidata, Bakir Izetbegović, Denis Bećirović i Mirsad Hadžikadić, dok su za člana iz reda hrvatskog naroda kandidati Željko Komšić i Borjana Krišto

U današnjem izdanju Dnevnog avaza biće objavljene kompletne liste. ILUSTRACIJA

S. S.

16.8.2022

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine objavila je prije nekoliko dana na svojoj web stranici ovjerene kandidatske liste za Opće izbore 2022., koji će se održati 2. oktobra.

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza" objavljujemo kompletnu listu svih kandidata.

Na Općim izborima 2022. učestvovat će rekordan broj političkih subjekata, čak 145. Ovjereno je 90 stranaka, 17 nezavisnih kandidata i 38 koalicija. U postupku ovjere kandidatskih listi i kandidata Centralna izborna komisija BiH je ovjerila ukupno 822 kandidatske liste. Na glasačkim listićima u ovom ciklusu će stajati imena 7.257 kandidata.

U utrci za člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda su tri kandidata, Bakir Izetbegović, Denis Bećirović i Mirsad Hadžikadić, dok su za člana iz reda hrvatskog naroda kandidati Željko Komšić i Borjana Krišto.

Kada je riječ o članu Predsjedništva iz RS-a, kandidati su Željka Cvijanović, Borislav Bijelić, Mirko Šarović, Nenad Nešić i Vojin Mijatović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.