DRŽAVNI ZASTUPNIK

Šta otkriva aplikacija Sky? Zbog optužbi da je kupovao drogu Dragan Mektić ispisao seriju psovki

Vasković je Mektića optužio da je direktno naručivao nekoliko kilograma kokaina

Dragan Mektić. AVAZ

Klix.ba

17.8.2022

Aplikacija Sky, koja je služila kao glavni kanal komunikacije u kriminalnim krugovima je "otpakovana" i u posjedu policijskih agencija. Sada se na osnovu te aplikacije provode mnoge istrage i akcije hapšenja, a prije svega one povezane s trgovinom droge.

Pristup informacijama koje se nalaze u kanalima komunikacije u toj aplikaciji tvrdi da ima i novinar i bloger Slobodan Vasković, koji već mjesecima piše o brojnim osobama umiješanim u, kako tvrdi kriminalne poslove, čak i onim iz političkog života, prije svega Republike Srpske.

Pored nekih političara on tvrdi da su sa brojnim kriminalcima sarađivali i neki policijski službenici.

Tako je Vasković jučer objavio tekst u kojem je optužio i bivšeg državnog ministra sigurnosti i aktuelnog državnog parlamentarca Dragana Mektića da je učestvovao u trgovini droge.

Mektića je optužio da je direktno naručivao nekoliko kilograma kokaina. Vasković tvrdi da se protiv Mektića vodi intenzivna istraga.

Na takve navode burno je reagovao ovaj državni zastupnik, koji je na svom Twitter nalogu ispisao seriju psovki na račun Vaskovića. Mektić je u pauzama psovki istakao da Vasković dobija lažne informacije te ga pozvao na sud.

Tvitovi Dragana Mektića. SCREENSHOT: TWITTER

Osim Mektića, Vasković je iznio i optužbe da je predsjednik DNS-a Nenad Nešić direktno povezan sa kriminalnim krugovima i trgovinom droge. Nešić je na svom Facebook profilu sve negirao, piše Klix.

Također, Vasković tvrdi da je i vrh Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) umiješan u brojne sumnjive poslove i o tome je pisao u nekoliko navrata. O tome se jučer oglasila i OSA koja tvrdi da se protiv institucija BiH na taj način vodi hibridni rat te da je ta agencija na raspolaganji istražiteljima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.