PREMIJER USK

Ružnić nakon optužbi: Primitivizam, mržnja i elementarna zloba nisu sloboda govora

Brzović je kazao kako je kažnjen s 300 KM zbog iznošenja istine o drvnoj mafiji i nezakonitom zapošljavanju u šumama USK čiji resor pripada stranci nekadašnjoj A-SDA, a sada NES-u

Mustafa Ružnić. AGENCIJE

S. S.

17.8.2022

Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić poručio je da primitivizam, mržnja i elementarna zloba nisu sloboda govora nego lična karta svakog pojedinca. 

Ovakva reakcija je uslijedila nakon što je Bruno Brzović objavio na Facebooku da je kažnjen sa 300 KM zbog vrijeđanja Ružnića na Facebooku.

- Sloboda govora je privilegija koju živimo u demokratskom društvu i na kojoj itekako trebamo biti zahvalni. Primitivizam, mržnja i elementarna zloba nisu sloboda govora već lična karta svakog pojedinca - rekao je Ružnić.

- Svi vi koji podržavate ovakav vid izražavanja u javnom prostoru i nemate ništa protiv da vam bilo ko i bilo kada spominje porodicu i djecu u najodvratnijem kontekstu, zaslužujete ovakvo okruženje i sami ga sebi birajte. Moj izbor su sloboda govora, poštivanje zakona, civiliziran dijalog i demokratska sredstva borbe protiv svega s čime se ne slažemo ili što nas ugrožava - kazao je Ružnić.

Podsjećamo, Brzović je kazao kako je kažnjen s 300 KM zbog iznošenja istine o drvnoj mafiji i nezakonitom zapošljavanju u šumama USK čiji resor pripada stranci nekadašnjoj A-SDA, a sada NES-u.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.