BIVŠA GRADONAČELNICA

Babić u 15 tačaka objasnila zašto podržava Bećirovića: Ili Denis ili pasoš u ruke pa šta nam Bog dadne

Zato što je obrazovan i kvalifikovan, iskusan političar, nekorumpiran, smiren i ozbiljan, odmjeren i skroman, navela je Babić

Babić: Ne obara pogled nego gleda sagovornika u oči. Avaz

A. Č.

19.8.2022

Amra Babić, bivša gradonačelnica Visokog, na Facebooku je u 15 tačaka objasnila zašto pruža podršku kandidatu ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva BiH Denisu Bećiroviću.

- Zašto ja, kao Bošnjakinja, muslimanka, "prva načelnica sa hidžabom u Europi", supruga šehida, samohrana majka troje djece, političarka - podržavam Denisa Bečirovića?

- Zato što se prema Dejtonskom mirovnom sporazumu koji je važeći Ustav Bosne i Hercegovine, članovi Predsjedništva biraju po konstitutivnom principu: jedan Bošnjak, jedan Hrvat i jedan Srbin, a Denis je Bošnjak, iz naroda kojem i ja pripadam.

- Zato što je obrazovan i kvalifikovan, iskusan političar, nekorumpiran, smiren i ozbiljan, odmjeren i skroman.

Ima hrabrosti biti svi mi

- Zato što svojim izjavama ne ponižava druge i drugačije, nema armiju botova, stranačkih uhljeba i fanatika iza sebe. Ne prijeti inspekcijama, kaznama i reperkusijama za privrednike koji ga ne podrže.

- Zato što ne obara pogled nego gleda sagovornika u oči, zato što ne dijeli bajramluke pred kamerama i ne priča koliko je i kome sadake podijelio.

- Zato što BiH nije kraljevska monarhija, a politika nije porodično preduzeće pa da se funkcije nasljednim putem stiču i prenose.

- Zato što ne miješam vjeru i politiku, moj vjerski autoritet i poglavar je Reisu-l-ulema, a moja vjerska organizacija je Islamska zajednica. Moje političko opredjeljenje nema nikakve veze s tim i niko nema pravo reći da "nisi musliman, ako nisi SDA".

- I najvažnije: Podržavam Denisa Bečirovića jer ima hrabrosti stati na crtu hobotnici koja je spremna uništiti vam život, rasturiti porodicu, poslati vam policiju na vrata, osuditi vas bez suda i porote!

- Ima hrabrosti biti svi mi!

Možda ne najbolji, ali jedini

- Svi smo mi Denis i Denis je svi mi koji imamo samo jedan pasoš i samo jednu domovinu.

- Denis je danas sve majke i očevi koji neće da im djeca odu živjeti u uređene zemlje, a da ih ovdje zamjene uvozni radnici iz trećeg svijeta i roboti.

- Denis je svi oni obespravljeni radnici koji su "ni na nebu ni na zemlji", kojima nije uvezan staž jer su fabrike uništene u privatizaciji, radna mjesta "nestala", a zemlja i građevine za sitno prodate tajkunima.

Denis je svi oni koji na biroima godinama čekaju šansu za posao jer nisu politički podobni.

- Denis je danas svi mladi ljudi koji ne žele upoznati riječ rat nego žele učiti i znanjem državu graditi. Denis je danas ona djeca za koju u javnim vrtićima nema slobodnog mjesta jer su im mame i babe "u opoziciji ". Ona djeca za koju nema lijekova i liječenja u našim bolnicama i domovima zdravlja.

Denis je danas porodica Memić u Sarajevu i porodica Dragičević u Banjaluci.

- Denis je danas odgovor i sinonim za otpor nepravdi, korupciji, mitu, nepotizmu, stranačkom zapošljavanju i lažima.

Možda ne najbolji, ali jedini! 

- Denis je danas odgovor na strah kojim nas pokušavaju zaraziti.

- Denis je u oktobru obaveza svakog punoljetnog, slobodoumnog, pametnog i odgovornog pojedinca i patriote .

Ili Denis ili pasoš u ruke pa šta nam Bog dadne!

Zato podržavam Denisa Bečirovića - napisala je Babić na Facebooku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.