LIDER HDZ-A

Čović: Krišto će biti pobjednik, legitimni izbor i izraz političke volje našeg naroda

Bosna i Hercegovina mora sama donositi odluke, no, ako je zadnja dva mjeseca intervenisao, onda očekujem da završi taj proces, kazao je

Dragan Čović: Stranke sa sjedištem u Sarajevu su htjele održati status quo. HDZ BiH

S. S.

19.8.2022

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović obratio se novinarima nakon HDZ-ove klauzure u Vitezu, gdje je poručio da su izmjene Izbornog zakona ključan uslov za sve ostale političke procese u Bosni i Hercegovini.

Kazao je da su stranke sa sjedištem u Sarajevu htjele održati status quo po pitanju Izbornog zakona te dodao da očekuje od OHR-a nametanje izmjene Izbornog zakona.

Zadržavanje statusa quo

- Jasno je bilo da je strategija stranaka iz Sarajeva bila da se zadrži status quo. Mi smo do kraja bili otvoreni. Vrlo jasno smo iznijeli stajalište po ovom pitanju. Nisam bio zagovarač da OHR nameće bilo kakva rješenja po bilo kojem pitanju. Bosna i Hercegovina mora sama donositi odluke. No, ako je zadnja dva mjeseca intervenisao, onda očekujem da završi taj proces - rekao je Čović.

Poručio je i da očekuje pobjedu stranaka okupljenih oko HNS-a.

Očekuje pobjedu Borjane Krišto

- U ova dva dana razgovarali smo svi skupa i definirali ključne odrednice koje ćemo predstaviti javnosti od 2. septembra hrvatskom narodu, našim članovima Hrvatske demokratske zajednice, simpatizerima i Hrvatskom narodnom saboru kao krovnoj organizaciji hrvatskog naroda u našoj domovini Bosni i Hercegovini - kazao je Čović te dodao:

- Kao stožerna stranka hrvatskog naroda želimo biti poveznica svih segmenata u razdoblju koje dolazi. Imamo zajedničku kandidatkinju za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, koja će, u to budite sigurni biti pobjednik i legitimni izbor i izraz političke volje našeg naroda u našoj zajedničkoj domovini Bosni i Hercegovini - kazao je o Borjani Krišto između ostalog Čović okupljenim medijima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.