IZJAVA KAO VODILJA

Magazinović odgovorio Tegeltiji legendarnom Bogićevićevom izjavom: "Ja jesam Srbin, ali ne po profesiji"

Tegeltija je ranije naveo da Magazinović nije dio srpskog političkog naroda u BiH i da s tim narodom nema ništa zajedničko, sem porijekla na koje nije mogao da utiče

E. Ć.

Magazinović: Reagirao na izjavu Tegeltije

Foto: Twitter


Šef kluba poslanika SDP-a u Parlamentu BiH Saša Magazinović oglasio se na društvenim mrežama gdje je odgovorio na prozivke koje mu je uputio bivši predsjednik VSTV-a BiH Milan Tegeltija.

Tegeltija je ranije naveo da Magazinović nije dio srpskog političkog naroda u BiH i da s tim narodom nema ništa zajedničko, sem porijekla na koje nije mogao da utiče. On je na Twitteru napisao da "ne možete graditi BiH sa Srbima želeći da su Srbi u BiH kao Miro Lazović, Divjak, Magazinović ili nekakav Mioković".

Magazinović je objavio fotografiju sa nekadašnjim članom Predsjedništva SFRJ Bogićem Bogićevićem i u opisu citirao jednu od njegovih legendarnih izjava.

- Odgovor smijenjenom predsjedniku VSTV Milanu Tegeltiji, lekcija mnogima, a meni vodilja: "Ja jesam Srbin, ali ne po profesiji. Nikada nisam predstavljao samo jedan narod. Nemam ovlaštenja niti sam kompetentan da govorim u ime jednog naroda. Zato i jesam ovdje gdje jesam." B.B - napisao je Magazinović.

NA VRH

Podijeli članak na