BIVŠI NAČELNIK BRATUNCA

Srđan Rankić podnio krivične prijave zbog navodne krađe glasova

On tvrdi da je glasanjem putem pošte ukradeno više od 1.250 glasova na referendumu nakon kojeg je opozvan s ove funkcije

Rankić: Glasale su i osobe koje su davno preminule. Avaz

Piše: E. Ma.

20.8.2022

Srđan Rankić, sada već bivši načelnik Bratunca oglasio se saopćenjem za javnost u kojem tvrdi da je glasanjem putem pošte ukradeno više od 1.250 glasova na referendumu nakon kojeg je opozvan s ove funkcije.

Kako je naveo, glasalo je i 15 osoba za koja je utvrđeno da su odavno preminule, a da je neko za njih preuzeo preporučenu pošiljku u Srbiji te umjesto njih glasao.


Rankić je naveo i imena tih preminulih osoba: Stojanović Vasilije, Božić Borivoje, Deranić Zorica, Simić Dobrivoje, Simić Marija, Savić Stana, Savić Ivka, Mijatović Milka, Jokić Zagorka, Đurić Stanica, Zarić Milenko, Vasić Ljepa, Stevanović Pelka, Radović Nevenka, Jokić Ivanka.

Kazao je i da je jedan čovjek putem pošte glasao tri puta sa tri različite adrese. Za krađu glasova putem pošte Rankić optužuje Komisiju za sprovođenje referenduma.

Prema njegovim riječima, sve je organizirao visoki funkcioner Ujedinjene Srpske i direktor Pošta RS Miladin Radović. Rankić je istakao da je podnio krivične prijave protiv njega i njegivih saučesnika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.