ČUVA GA POLICIJA

"Avaz" saznaje: Opasni kriminalac Adnan Šerak nakon hapšenja završio u bolnici

Smješten u Klinički centar Univerziteta u Sarajevo radi povrede na tijelu koja asocira na ujed, ima razderotine koje su, najvjerovatnije, nastale prije 10-ak dana

Šerak: Uhapšen jučer u Ilijašu. Avaz

Piše: M. Aščić

20.8.2022

Adnan Šerak, kriminalac kojeg je sarajevska policija jučer uhapsila u Ilijašu, završio je u bolnici, saznaje portal "Avaza".


On je smješten u Klinički centar Univerziteta u Sarajevo radi povrede na tijelu koja asocira na ujed, ima razderotine koje su, najvjerovatnije, nastale prije 10-ak dana.

Rana je takve prirode da je morao biti hospitaliziran zbog moguće infekcije, sepse. On ostale u bolnici određeni period te bez obzira na povredu vjerovatno će mu biti određen pritvor, potvrđeno je za portal "Avaza".


Šeraka u bolnici čuva policija.

Podsjetimo, u jednom kafiću na području općine Centar, Adnan Šerak je rekao da ne može A. G. unijeti pištolj koji je imao dozvolu nadležnog organa za držanje oružja.

Šerak je kazao muškarcu: "Šta ti misliš da možeš unijeti pištolj". Nakon što je A. G. insistirao da mu vrati pištolj Šerak mu je kazao "Hajde odbaci me kući u Švrakino Selo i daću ti tamo pištolj."

Muškarac je uspio da se oslobodi nakon što je bio vezan te je otišao u policiju i prijavio napad.

Specijalna jedinica MUP-a Kantona Sarajevo izvršila je pretres kuće Suada Hodžića u Švrakinom Selu, a u kojoj je pretučen muškarac.

Kako saznajemo A. G. nikada nije imao problema s policijom niti ima kriminalni dosje za razliku od njegovih napadača.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.