GRADONAČELNIK MOSTARA

Mario Kordić: Znamo da iza Lane stoji dosta toga, mnogo odricanja i truda

Možda su neki očekivali da ću ovdje pričati o gradnji bazena, ali ću reći u Laninom stilu "pripreme su u toku, radimo i završit ćemo", rekao je Kordić

Piše: N. Aj. - E. Ć.

20.8.2022

Mario Kordić. E. Ćosić

Večeras je u Mostaru održan svečani doček najboljoj bh. plivačici Lani Pudar. Prisutnima se obratio i gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

- Dobro večer Mostar, dobro večer BiH. Srce je veliko. Odat ću Lanu "lakše je pregurati SP nego ovo" - rekao je. 

Podsjetio na izjavu Lane otprije šest godina, kada je rekla da je tata samo doveo da nauči plivati, a onda je pokazala talenat.


- Znamo da iza Lane stoji dosta toga, mnogo odricanja, truda... Ističem zajednički cilj i zajednički trud svih aktera. Ovo je u Mostaru čudo, kao mnogih čuda. Bogdanovića, braće Karačić, lani Veleža, sada Zrinjskog...

Danas se ne možemo pohvaliti da nismo stvorili uvjete, ali nam je zalog da to uradimo u budućnosti. Možda su neki očekivali da ću ovdje pričati o gradnji bazena, ali ću reći u Laninom stilu "pripreme su u toku, radimo i završit ćemo".


Nemojte nikad Hercegovcu, a posebno Hercegovki reći da on ili ona to ne može, jer će onda tek to napraviti. Možda taj komentar Lana nije čula, ali smo mi čuli i tada smo svi mi bili Lana Pudar. Kao gradonačelnik Mostara želim vam se zahvaliti na dolasku - zaključio je Kordić. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.