KAKANJ

Pirić: Afera "Respiratori" dvije godine potresa državu, ali BiH je na respiratorima već 10

Nebrojeno je puta pokazao da se bori za ovu domovinu, on je patriota i osoba koja istinski voli svoju domovinu, kazala je

Elzina Pirić u Kaknju. A. Čengić

Piše: S. S.

23.8.2022

Predsjednica PDA Elzina Pirić je na zajedničkoj konvenciji ujedinjene opozicije poručila afera "Respiratori" potresa BiH već dvije godine, ali da je BiH na respiratorima već 10 godina.

- Građani su na egzistenciji.  Troše se resursi. BiH se sve više penje na listi korumpiranih zemalja. Nema gdje korupcija nije ušla, od školstva pa na dalje. Da bi bilo drugačije jedino je moguće promjeniti vlast. Svjedočimo izbornim prevarama u prošlom mandatu.  Poslije oktobarskih izbora brza implementacija izbornog procesa je obavezna - kazala je Pirić.

Poručila je da je ubijeđena da će građani BiH prepoznati stavove opozicije kao opće.

- Samo olovkom se mogu riješiti problemi u BiH. Kada smo na stranačkoj sjednici odlučili podržati Bećirovića znali smo da se pišu nove stranice. Mi smo zemljaci, mi imamo posebnu emociju i vjeru i sigurni smo da će po prvi put član Predsjedništva BiH biti iz Tuzlanskog kantona. On pripada mladoj populaciji političara i sigurna sam da će BiH učiniti puno boljom za sve građane - rekla je Pirić.

Kaže da ne čudi kandidatura Bećirovića obzirom da mu je BiH u fokusu.

- Nebrojeno je puta pokazao da se bori za ovu domovinu, on je patriota i osoba koja istinski voli svoju domovinu. Sigurni smo da će uspjeti trasirati put BiH ka EU i NATO. Uvjerena sam da će građani BiH krenuti naprijed i pokrenuti sve promjene jer njihov, odnosno vaš glas nije samo glas za Bećirovića, nego za BiH - rekla je Pirić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.