STRANAČKO SAVJETOVANJE

Radončić: Sarajevo mora biti prijestonica koja će svojim razvojem biti centar okupljanja i jačanja BiH

Politika Saveza za bolju budućnost BiH je izgradnja, takmičenje u dobrim stvarima, zaustavljanje iseljavanja, kazao je Radončić

Press - centar SBB-a

23.8.2022

Održano unutarstranačko savjetovanje SBB-a u Starom Gradu u Sarajevu - Avaz
Radončić: Politika SBB-a je izgradnja, takmičenje u dobrim stvarima, zaustavljanje iseljavanja - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+21

U zgradi Općine Stari Grad, u prepunoj velikoj sali, održano je unutarstranačko savjetovanje Saveza za bolju budućnost BiH. I ovom prilikom je naznačena važnost političkog koncepta koji nudi ova stranka, a njeni pripadnici su rekli da je plan da se od Sarajeva napravi veliki poligon uspjeha i da Sarajevo zaslužuje da počne da se gradi kao nekada Dubai.

Skupu se obratio i predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić. On je ponovio teze da Sarajevo mora biti prijestonica koja će svojim razvojem biti centar okupljanja i jačanja Bosne i Hercegovine. On je naglasio da je politika Saveza za bolju budućnost BiH izgradnja, takmičenje u dobrim stvarima, zaustavljanje iseljavanja, ali i potencirao da niko nikada neće pristati na podjelu Bosne i Hercegovine i zaborav njenih branitelja i našeg identiteta.


Šetnja i razgovor nakon unutarstranačkog savjetovanja - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+8

Prisutnima se obratio i federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić, koji je istaknuo da postoje veoma važni projekti namijenjeni Kantonu Sarajevo, ali, nažalost, oni nisu prepoznati od aktuelnih kantonalnih vlasti.

Skupu su se obratili i prof. dr. Mirsad Kacila, poznati kardiohirurg i osnivač Centra za srce, Sanela Prašović-Gadžo, zastupnica u Federalnom parlamentu, poznati bh. glumac Mirvad Kurić, te Nermin Džino, predsjednik Općinskog odbora SBB-a Stari Grad.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.