MIODRAG PERANOVIĆ

Pomoćnik ministra u Vladi RS dao otkaz i otišao u inostranstvo

On je jučer zvanično razriješen dužnosti pomoćnika u Ministarstvu za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo

Miodrag Peranović. Capital.ba

H. J. I.

24.8.2022

Iako su do prije par godina mladi stručnjaci sanjali sigurne državne poslove, danas to više nije slučaj, jer čak i oni koji su se dobro snašli na visokim pozicijama, napuštaju dobro plaćene poslove i odlaze u inostranstvo.

Upravo ovo se dogodilo pomoćniku ministra za naučnotehnološki razvoj Miodragu Peranoviću, porijeklom iz Brčkog koji je dao otkaz u Vladi RS i odselio se u Austriju.

Peranović je jučer zvanično razriješen dužnosti pomoćnika u Ministarstvu za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, a za portal CAPITAL je potvrdio da posao napustio zbog selidbe u inostranstvo.

- Prije nepuna dva mjeseca sam dobio angažman van Bosne i Hercegovine, te se preselio. U pitanju je poslovna ponuda koju sam prihvatio. Sve ostalo je u sferi privatnog života - rekao je Peranović.

U ministarstvu u kojem je do sada radio, također su potvrdili da se Peranović odselio i rekli da im je veoma žao što ih je napustio jedan takav stručnjak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.