NA DANAŠNJOJ SJEDNICI

Izjednačena prava uposlenicima KPZ-a iz oblasti PIO-a sa sudskom i policijom FUP-a

Donesena odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u Službenim novinama Federacije BiH

Odlučeno na sjednici. VLADA FBIH

A. O.

25.8.2022

Vlada Federacije BiH je, na prijedlog Federalnog ministarstva pravde, donijela odluku kojom su utvrđena radnih mjesta uposlenika u kazneno-popravnim zavodima u Federaciji BiH na kojima se uposlenici u pravima iz zdravstvenog, penzijskog i invalidskog osiguranja izjednačavaju sa sudskom i policijom Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Odluka se odnosi na radna mjesta sistematizovana u službi osiguranja kazneno-popravnih zavoda u Federaciji BiH, a koja su definisana posebnim odredbama o službi osiguranja u Zakonu o izvršenju krivičnih sankcija u Federaciji BiH.

Riječ je o zaposlenicima koji imaju službena zvanja: zatvorski policajac - stražar, stariji zatvorski stražar - policajac, stariji zatvorski policajac - stražar prve klase, nadzornik zatvorske policije - straže, stariji nadzornik zatvorske policije - straže, stariji nadzornik zatvorske policije - straže prve klase i zapovjednik zatvorske policije - straže.

Donesena odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u Službenim novinama Federacije BiH.

Prilikom izrade Odluke o utvrđivanju radnih mjesta uposlenika u kazneno-popravnim zavodima u FBiH, Federalno ministarstvo pravde je imalo u vidu sve relevantne zakonske i podzakonske propise.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.