U NASELJU DOBRINJA

Uskoro se otvara još jedan bazen u Sarajevu: U septembru besplatan ulaz

Prvi hemijski i bakteriološki nalazi vode bit će gotovi u subotu od čega zavisi početak korištenja vanjskog bazena, kazao je Efendić

S. S.

25.8.2022

Bazen na Dobrinji - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

Načelnik sarajevske općine Novi Grad Semir Efendić poručio je da su radovi na izgradnji bazena na Dobrinji privode kraju te da se uskoro očekuje da on bude pušten u upotrebu.

- Prvi hemijski i bakteriološki nalazi vode bit će gotovi u subotu od čega zavisi početak korištenja vanjskog bazena. U prvih mjesec dana (septembar) probnog rada korištenje bazena neće se naplaćivati, dok će do početka naredne sezone kupanja biti formiran cjenovnik koji će biti prilagođen najširim slojevima stanovništva - napisao je Efendić.

Uloženo 7,6 miliona KM

Kako je poručio Efendić, radovi na zgradi će biti nastavljeni i nakon otvaranja vanjskog bazena. Riječ je o izgradnji kotlovnice, nabavci i ugradnji sportske i druge opreme.

- Najvažniji podatak u vezi sa budućim korištenjem prelijepog bazena Dobrinja jeste da će nakon izgradnje kotlovnice voda u samom bazenu moći da se dogrijava, što će obzirom na relativno kratko trajanje ljeta u Sarajevu, sezonu korištenja bazena na otvorenom produžiti za nekoliko mjeseci. Do sada je u izgradnju bazena Dobrinja uloženo 7,6 miliona KM od čega je Općina Novi Grad Sarajevo kroz svoje budžete osigurala 6 miliona KM, a Kanton Sarajevo 1,6 miliona KM - poručio je Efendić. 

"Nismo bili te sreće"

Uporedio je finansijska izdvajanja za bazen u Mostaru, gdje je Vlada Federacije izdvojila 8 miliona KM, a kako kaže, oni nisu bili te sreće, ali se svejedno raduju bazenu za prvakinju Lanu.

- Bilo je dosta komentara da izgradnja bazena traje dugo. Slažemo se s tim komentarima, ali radi se o veoma skupom i kompleksnom objektu koji smo gradili u skladu sa mogućnostima našeg budžeta, bez kreditnog zaduživanja, vodeći računa da njegova izgradnja ne ugrozi realizaciju brojnih drugih projekata koji se finansiraju iz općinskog budžeta - zaključio je Efendić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.