LIDER SDS-A

Šarović: Dok se sve zemlje spremaju za krizu naša vlast spava, ne slušaju ni upozorenja Vučića

Ne vide šta rade drugi, da velike svjetske ekonomije prave planove kako preživjeti u ovim kriznim vremenima, poručio je Šarović

Šarović: Jedino što znaju je zadužiti se. AGENCIJE

A. O.

28.8.2022

Lider SDS-a Mirko Šarović izjavio je da postojeća vlast samo produkuje krize na svim nivoima, jer nema nikakav ekonomski plan. 

- Jedino što znaju je zadužiti se i rasprodati ovo što je preostalo javnih resursa. Uništili su i seljaka i radnika, profesora i ljekara...sve i zato nam ostaju pusta sela, a prazne se i gradovi - kazao je Šarović.

On je naglasio da je vlast ostala bez ikakve ideje i snage da nešto učini da ovoj zemlji i njenim građanima ponude bilo šta novo i bolje od postojećeg stanja.


Prespavali mandat

- Ulazimo u neizvjesnu zimu, svuda se prave planovi kako preživjeti, a naša vlast spava, kao što je prespavala cijeli ovaj mandat. Ne vide šta rade drugi, da velike svjetske ekonomije prave planove kako preživjeti u ovim kriznim vremenima, nego samo čekaju da im neko na gotovo donese. Sjetimo se kako je bilo u pandemiji, nisu imali čak ni stalke za infuziju nego su od Srbije tražili - kazao je Šarović.

Umjesto da se ugledaju, kaže Šarović, kako to radi Srbija, kako predsjednik Vučić pravi zalihe u svemu od novca, goriva, gasa struje, pšenice, ulja... naše vlasti u zalihi nemaju ništa, budžet u manjku, uništili su davno robne rezerve, dodaje.

- To u RS ne postoji. Uništili su i elektroenergetski sistem, a hrane nas ovih dana imaginarnim projektima o izgradnji skijališta na Manjači, turističkog kompleksa na Zelengori, izgradnji gasovoda, skupih autoputeva, elektroenergetskih objekata koje godinama samo najavljuju. Zato treba na izborima da budu poraženi, dosta je više - poručio je Šarović i dodao:

- Nama treba vlast koja će znati kuda da usmjeri ovaj brod i da njime upravlja pametno i mudro, a ne da buče i da svima prkosi. Mi, ne samo u RS, nego i u BiH da se ugledamo na Srbiju, njenu poziciju danas u svijetu i napredovanje u svakom pogledu - ističe on.



Pronaći rješenje

Šarović ističe da halabukom, izmišljenim svađama - da nam je uvijek neko drugi kriv - nikada nećemo naći rješenje ni za jedno pitanje.

- A to aktuelna vlast SNSD, HDZ i SDA upravo radi i skreće pažnju s pitanja koja znače život ljudima. Uvjeren sam da se može naći rješenje, ako se hoće, u skladu sa ustavnim nadležnostima kada je u pitanju regulisanje mnogih pitanja pa i u oblasti i gasa i električne energije, koji trenutno u svijetu život znače - kazao je Šarović i poručio:

- Sve su ovo dovoljni razlozi da aktuelna vlast ode s političke scene i da na njihova mjesta dođu ljudi, a jedan samo od njih zajedno sa Jelenom Trivić i vladom koju ćemo formirati, koji će znati šta raditi. Za primjer uzet ćemo metode koje je Vučić primijenio u Srbiji i nećemo našu RS držati u izolovanom stanju nego ćemo je uvesti u mirnu luku. To će biti naš prioritet i tražit ćemo rješenja da odblokiramo i nađemo kako pokrenuti s mrtve tačke realizaciju elektroenergetskih projekata na Drini o kojima ova vlast samo priča a ništa ne radi - poručuje on.

On tvrdi da se može naći rješenje, ako se hoće, u skladu sa ustavnim nadležnostima kada je u pitanju regulisanje mnogih pitanja pa i u oblasti i gasa i električne energije, koji trenutno u svijetu život znače a kod nas je to tema za prepucavanje.

- Ovaj narod zaslužuje bolje i to bolje ćemo obezbijediti i uvjeren sam da ćemo dobiti podršku naroda i da ćemo imati iskrenu podršku ne samo Srbije nego i drugih zemalja i na istoku i zapadu - zaključio je Šarović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.