O DANAŠNJOJ SJEDNICI

Ekonomski analitičar Igor Gavran za "Avaz": Ipak je predebeo đon na njihovim obrazima

Ovako će nastaviti spokojno čekati nezaslužene glasove kao i do sada i planirati kako da utroše novac od akciza, rekao je Gavran

Gavran: Dno dna. AVAZ / ILUSTRACIJA

Piše: A. Bajramović

29.8.2022

Ekonomski analitičar Igor Gavran pratio je današnju sjednicu Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i očekivao je da će izmjene zakona o akcizama biti usvojene bez komplikacija. Ipak, uprkos rekordnim viškovima prihoda, vlasti se teško odriču priliva u budžete s kojima raspolažu.

- Samo zbog izbora, koji su jako blizu, očekivao da će izglasati prijedlog koji je bio na dnevnom redu, ali ipak je predebeo đon na njihovim obrazima – kazao nam je Gavran.


Stručnjacima iz ove oblasti, s obzirom da su upoznati sa problemima na globalnoj sceni ali i brzinom reakcija uređenih država koje brinu o svojim građanima, teško je birati riječi nakon današnje sjednice.

- Dno dna. Naravno, građani to neće kazniti na izborima jer da ikako vrednuju učinak vlasti svojim glasovima većina ovih koji danas od njih ponovo očekuju glasove bi u najmanju ruku bila odavno van politike i daleko od budžetskog novca, a mnogi i u zatvoru. Ovako će nastaviti spokojno čekati nezaslužene glasove kao i do sada i planirati kako da utroše novac od akciza i ostalih javnih prihoda poslije izbora, jednako nenamjenski i u ličnu korist kao i do sada – ističe ekonomski analitičar Igor Gavran za portal "Avaza".

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.