VIŠEDNEVNA POSJETA BIH

Reisu-l-ulemu Kavazovića posjetila delegacija turskog udruženja istaknutih alima

UMAD je građansko i nezavisno udruženje, osnovano prije sedam godina, i okuplja vjerske učenjake iz raznih disciplina

Tokom posjete delegacije UMAD-a. Preporod.info

E. Ć. / Preporod

29.8.2022

Reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazovića danas je posjetila delegacija UMADA - turskog udruženja istaknutih alima, predvođena predsjednikom Abdulvehabom Ekindžijem.

Delegacija se nalazi u višednevnoj posjeti našoj zemlji tokom koje će se susresti s bosanskohercegovačkim alimima i posjetiti neke islamske obrazovne ustanove. UMAD je građansko i nezavisno udruženje, osnovano prije sedam godina, i okuplja vjerske učenjake iz raznih disciplina.

Cilj je da se ti učenjaci međusobno sastaju i razmjenjuju poglede o pitanjima i izazovima s kojima se suočavaju muslimani ovog vremena, kako bi se pokušalo iznaći najbolje odgovore na njih, ali i da se sastaju s učenjacima iz drugih dijelova svijeta, u svoj šarolikosti njihovih orijentacija, i s njima razmjenjuju iskustva.

Reisu-l-ulema je izrazio zadovoljstvo susretom s delegacijom tako visokog obrazovnog nivoa, čestitajući im što su osnovali jedno takvo udruženje.

- Nadam se da će susreta vaših i naših alima, kao i alima iz drugih dijelova svijeta, biti sve više i da će oni poprimiti neki oblik redovnosti - kazao je reisu-l-ulema i gostima poželio ugodan boravak u našoj zemlji, prenosi Preporod.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.