BEZREZERVNA PODRŠKA

Britanski ambasador posjetio Obavještajno-sigurnosnu agenciju BiH

Sagovornici su saglasni da je jačanje cyber sigurnosti jedan od prioriteta u smjeru zaštite demokratije i vladavine prava u BiH

Rajli i Osmica: Zajednička sarsadnja. OSA BIH

A. O.

30.8.2022

Ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Džulijan Rajli (Julian Reilly) danas se sastao se sa generalnim direktorom Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine Osmanom Mehmedagićem.

Tokom svoje prve posjete Obavještajno-sigurnosnoj agenciji Bosne i Hercegovine ambasador je potvrdio bezrezervnu podršku Velike Britanije suverenitetu, teritorijalnom integritetu i prosperitetu Bosne i Hercegovine, te naglasio da je Vlada Velike Britanije dugogodišnji prijatelj Bosne i Hercegovine i svih njenih građana.

Generalni direktor OSA/OBA BiH Osman Mehmedagić zahvalio se Vladi Velike Britanije na kontinuiranoj podršci Bosni i Hercegovini, posebno u sektoru sigurnosti.

S obzirom na trenute sigurnosne okolnosti u regionu i svijetu, istaknuto je da se ova saradnja mora intenzivirati kroz nekoliko zajedničkih projekata u narednom periodu.

Sagovornici su saglasni da je jačanje cyber sigurnosti jedan od prioriteta u smjeru zaštite demokratije i vladavine prava u Bosni i Hercegovini.

Mehmedagić je Rajliju poželio uspješan mandat u BiH i kazao da će Velika Britanija i njene sigurnosne službe u Obavještano-sigurnosnoj agenciji BiH uvijek imati dobrog i pouzdanog partnera.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.