SLUČAJ DŽENAN MEMIĆ

Muriz Memić za "Avaz": Konačno, potvrdilo se ono što otpočetka tvrdimo, ipak je on ubio Dženana

U najdražem trenutku za ovih sedam godina ja bolestan ležim, kaže Memić

Memić: Ovo je bila uigrana ekipa. Avaz

Piše: B. C.

31.8.2022

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine donijelo je danas zvaničnu naredbu o pokretanju istrage u slučaju "Dženan Memić" protiv sedam osoba, između ostalog i za krivčno djelo ubistvo, saznaje portal "Avaza". 

Istraga je pokrenuta protiv aktuelne sutkinje Suda BiH i bivše glavne tužiteljice Tužilaštva Kantona Sarajevo Dalide Burzić, bivšeg tužioca Tužilaštva KS Merisa Ćate, policajaca MUP-a KS, bivšeg policijskog komesara MUP-a KS Vahida Ćosića, ali i saobraćajnog vještaka Ševala Kovačevića i NN lica. 


Vjerujemo u rad Tužilaštva BiH

Muriz Memić, otac nastradalog mladića Dženana Memića, u izjavi za portal " Avaza", nije krio zadovoljstvo zbog pokretanja ove istrage.

- Konačno. Ono što kažu, pravda jeste spora ali je dostižna, ali u najdražem trenutku za ovih sedam godina ja bolestan ležim. Nije ništa strašno upala krajnika - kazao je na početku za portal "Avaza" Muriz Memić i dodao:

- Pa evo konačno smo i dočekali da se potvrdi ono što otpočetka govorimo i ta imena... I Dalida Burzić, i Vahid Ćosić, i Ševal Kovačević te Ćato Meris. Znači, istinu smo govorili otpočetka. To će Tužilaštvo Bosne i Hercegovine dokazati. Ogroman je posao urađen, vjerujemo u rad Tužilaštva BiH, ali evo vidite kroz šta smo sve morali proći da bi došli do ovoga dana - Kaže Muriz Memić. 

Dodao je da će biti još imena jer je riječ o široj akciji.


Nije ovo prvi slučaj zataškavanja

- Šira će to akcija biti, trajat će to još. Mislim da ovo oprezno radi Tužilaštvo BiH, neće se zalijetati, ali najbitnije je da se sve potvrdilo što otpočetka govorimo, sve je istina - kaže Memić i dodaje:

- Kada je meni Dalida Burzić rekla: "Nije on htio njega ubiti", evo ipak je to tako, ipak je on ubio Dženana i ona je na press konferenciji rekla da sam ja sebi formirao sliku. Međutim, ona je meni formirala tu sliku, stisnula je šake i rekla: "Nije on htio njega ubiti" i evo vidite koliko je vremena prošlo da bi mi došli tek na početak istrage za ubistvo, a možete misliti koliko su zataškali ovakvih slučajeva. 

Ista ta Dalida Burzić i Vahid Ćosić, znači ovo je uigrana ekipa. Samo to mogu reći, jer ima tu detalja koje ne mogu iznositi, ali uigrana je ovo ekipa bila, nije ovo prvi slučaj zataškavanja - istako je Muriz Memić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.