DOŠAO MU NA IMANJE

Ispovijest Sinana Čizmića iz Željeznog Polja koji je imao borbu s medvjedom "prsa u prsa"

Imao sam dobre pse, koji su me branili i pokušali ga odvratiti od mene, kazao je

Sinan Čizmić: Otvorio sam vrata od kuće, a i medvjed je došao za mnom. FACEBOOK

Piše: S. S.

1.9.2022

Sinan Čizmić iz Željeznog Polja kod Žepča prije dvije noći je doživio pravu dramu u kojoj je imao borbu za život sa medvjedom prsa u prsa. Sve se to desilo na njegovom ogromnom imanju od 60-ak dunuma.

- Čuvao sam ovce na svom imanju i ugledao sam medvjeda. Malo me pogledao i onda je krenuo ka meni. Imao sam dobre pse, koji su me branili i pokušali ga odvratiti od mene. Napadao je i pse i mene, a stado u početku nije dirao. Nakon pola sata borbe napao je stado i odveo jedno jagnje, pa mi onda ubio i psa od četiri mjeseca - pojašnjava Čizmić situaciju koja ga zadesila. 

Udario ga sjekirom

Kako pojašnjava, nakon toga se opet medvjed vratio prema njemu. 

- Povrijedio je psa, pa je onda direktno na mene krenuo. Onda sam sjekiru okrenuo naopako i udario ga njome u čelo. Tada me zakačio po prstima i malo ih povrijedio. Otrčao je malo od mene kada sam ga udario sjekirom. Od tog mjesta sam onda otišao do kuće - kazao je Čizmić za portal "Avaza".

Novi šok

Tek nakon što se smirio od svega što je preživio, uslijedio je novi šok. 

- Otvorio sam vrata od kuće, a i medvjed je došao za mnom. Imao sam svoju lovačku pušku, za koju imam i dozvolu i stavio u nju dva metka. Izašao sam, a on je opet stajao na istom mjestu. Pucao sam i pogodio ga u prsa, jauknuo je od ranjavanja i onda sam opalio i drugi metak, nakon čega je pao - dodao je Čizmić za "Avaz".

Čizmić je nakon toga pozvao policiju i lovočuvare, medvjeda su odveli, a Čizmić je otišao sa hitnom. Srećom sve je prošlo bez većih povreda. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.