DIREKTOR DKPT

Mirsad Vilić primio u posjetu ministra unutrašnjih poslova Bavarske

Tokom sastanka naglašena je uspješna saradnja između Direkcije i Savezne kriminalističke policije Njemačke

Mirsad Vilić i Joakim Herman. DKPT

H. J. I.

1.9.2022

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić primio je danas u radnu posjetu ministra unutrašnjih poslova Bavarske Joakima Hermana (Joachim Herrmann).

Direktor Vilić upoznao je ministra o zakonskim nadležnostima Direkcije i njenom ulogom u sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine. Istakao je aspekt međunarodne operativne policijske saradnje i rezultata koji se postižu u toj oblasti. Osvrnuo se na buduće planirane aktivnosti, koje se odnose na daljnju izgradnju kapaciteta Direkcije i unapređenje materijalno-tehničke opremljenosti. Vilić je posebno naglasio nadležnosti Direkcije u cilju borbe protiv krijumčarenja migranata, trgovine ljudima, nezakonite trgovine opojnim drogama, odlaska na strana ratišta i drugih krivičnih djela.


Sa današnjeg sastanka. DKPT

Tokom sastanka naglašena je uspješna saradnja između Direkcije i Savezne kriminalističke policije Njemačke, u okviru koje se posebno ističe saradnja između INTERPOL-a Wiesbaden sa NCB INTERPOL-om Sarajevo u realizaciji i ekstradiciji osumnječenog lica koje se dovodi u vezu sa ubistvom sarajevskih policajaca.

Ministar unutrašnjih poslova Bavarske Joakim Herman se zahvalio na profesionalizmu i rezultatima koje Direkcija postiže u okviru sigurnosnog sistema u Bosni i Hercegovini, te je dao punu podršku budućim planiranim aktivnostima i uloženim naporima u ostvarivanju svoje zakonske uloge. Policija SR Njemačke i dalje će davati punu podršku kroz određene projekte opremanja, obuke i razmjene iskustava svim policijskim agencijama kako bi se povećao nivo spremnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.