MORAT ĆE ODGOVARATI

Tužilac Božo Mihajlović, koji se pravi lud, utekao s vještačenja

Mihajlović se navodno nalazi u bolnici, međutim, to nije prepreka da se obavi njegovo vještačenje, a nalazi prezentiraju Sudu

Božo Mihajlović: Vuče za nos pravosudni sistem. Avaz

Piše: M. Aš.

1.9.2022

Nakon što je "Avaz" jučer objavio informaciju da suspendirani državni tužilac Božo Mihajlović, kojem se sudi u aferi "Nestali novac", nije pristupio sudskom ročištu, saznajemo da je na ovaj način ponovo izbjegao vještačenje. 


Zloupotrebljava sistem

Naime, sudski vještaci, među kojima je i neuropsihijatar, već mjesecima pokušavaju, prema naredbi Općinskog suda, vještačiti zdravstveno stanje Mihajlovića, ali on to, kako stvari stoje, svjesno ignorira.

Prema informacijama "Avaza", Mihajlović se navodno nalazi u bolnici, međutim, to nije prepreka da se obavi njegovo vještačenje, a nalazi prezentiraju Sudu. Ovo je pitanje i za pravosudne institucije - zašto se dozvoljava da optuženik svjesno zloupotrebljava sistem, što nije, recimo, slučaj za druge optuženike koji se terete za mnogo manje krivično djelo od onog za koje je optužen Mihajlović.


Podsjećamo, tužilac koji se pravi lud optužen je za nesavjesno obavljanje dužnosti na način da je, u okviru predmeta koji je vodio u Državnom tužilaštvu, iz sefa ove institucije nestalo čak 225.000 KM.

Umjesto da javnosti konačno položi račune i da pravosudni organi ovaj slučaj privedu kraju, Mihajlović ih sve vuče za nos.


Izbjegava ročišta

Cilj vještačenja jeste da se utvrdi da li je Mihajlović sposoban pratiti nastavak sudskog procesa. Dok Tužilaštvo vjeruje da jeste, on mjesecima izbjegava sudska ročišta. Zanimljivo je da je posljednje ročište Boži Mihajloviću održano 21. decembra prošle godine, što dovoljno govori o tome da na svaki način želi izbjeći pravdu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.