STAVOVI

Profesor Enver Kazaz: "Avaz" nam daje uvid u društvenu stvarnost, različit od onog kako ga interpretira vlastodržačka oligarhija u BiH

Ako policija ne uradi svoj posao na vrijeme i ne otkrije odakle su izvedeni ti napadi na "Avaz" onda će vlast biti ta koja podržava neslobodu medija, istakao je

Profesor Enver Kazaz. Arhiva

Piše: A. Bajramović

2.9.2022

Profesor Enver Kazaz najoštrije osuđuje takvu vrstu napada na medije, kakvim je ovih dana izložen "Dnevni avaz", a od nadležnih organa očekuje da brzo rasvijetle njihov motiv i otkriju napadača.

- Indikativno je da je BH Telekom, očigledno po nalogu SDA, isključio N1 televiziju sa svoje platforme Moja TV, a da se na početku predizborne kampanje hakiraju stranice "Avaza". 

Naravno, nemam namjeru da optužujem bilo koga, ali ako policija ne uradi svoj posao na vrijeme i ne otkrije odakle su izvedeni ti napadi na "Avaz" onda će vlast biti ta koja podržava neslobodu medija, pritisak na njih. Vlast će biti odgovorna za propagandu koju proizvodi preko svojih podobnih medija. "Dnevni avaz" je informativno glasilo koje nam daje uvid u društvenu stvarnost, različit od onog kako ga interpretira vlastodržačka oligarhija u BiH – istakao je prof. dr Enver Kazaz.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.