OTAC UBIJENOG DAVIDA

Davor Dragičević za "Avaz": Da dođe jutro da i meni saopće da je krenulo hapšenje Davidovih ubica

Najvažnija stvar da je u slučaju Memić došlo do određenih hapšenja i podizanja optužnica, istakao je Dragičević

Dragičević: Uvijek smo govorili po dokazima sa kojima smo raspolagali. Arhiv

Piše: M. Muračević

2.9.2022

Vjerujte da nakon ovih pet godina što smo uradili ja i moja porodica, vi mediji, grupa Pravda za Davida i advokat Ifet Feraget, treba konačno doći jutro koje će mene i majku Suzanu, i sve nas, probuditi sa saopćenjem da je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine pokrenulo akciju hapšenja otmičara i ubica Davida Dragičevića, kazao je Davor Dragičević za portal "Avaza".

- Svjestan sam da je ovo izborna godina i da je krenula izborna kampanja, ali to u ovom trenutku apsolutno nije bitno. Mislim da je svima, pogotovo bh. javnosti najvažnija stvar da je u slučaju Memić došlo do određenih hapšenja i podizanja optužnica. 


Nijedno ime nije bezveze spomenuto

Da javnosti konačno bude jasno da Muriz Memić i ja nismo nijedno ime bezveze spomenuli, već da smo po dokazima sa kojima smo raspolagali, imena iznosili javnosti, kao i naš advokat. Jedino tako građani mogu vratiti povjerenje u institucije BiH, a prije svega pravosuđe, a koje je, sudeći prema svemu što se dešava, ključni faktor opstanka BiH, otvaranja puta ka EU, nade za bolje sutra, i da mladi konačno počnu ostajati u ovoj državi - ističe Dragičević.

Ima li pomaka u slučaju "Dragičević"? Pojavljuju li se nova imena?

- Ništa ne govorim ono što ne znam. Svjestan sam da postupajući tužitelj ima težak predmet u svojim rukama, ali opet ponavljam, ono što smo Ifet Feraget i ja rekli, mnogobrojni su dokazi za procesuiranje svih koje sam imenovao - niti sam za iste ikada pogriješio zareze, a da ne govorim ime, jer ja nisam takav čovjek da bih nekome stavio etiketu kao što su meni, nekome ko nije kriv. Novih imena će biti. Najodgovorniji su tužilac Dalibor Vrećo, Želimir Lepir i na kraju ministar zločinačkog MUP- RS Dragan Zlukač (op. Lukač). Dok oni ne budu na robiji, niti ja, a niti moja porodica nećemo biti sigurni - naglasio je Dragičević.


Interesuje me samo pravosudni sistem

Da li ste se susreli s Dodikom ili s nekim od političara za vrijeme boravka u BiH?

- Nisam se susretao s Miloradom Dodikom, niti s bio kojim drugim političarem. Oni me ne interesuju, samo pravosudni sistem! Oni uvijek hoće da okrenu sve na svoju stranu.

Dodik je stvorio taj sistem koji je izopačen, koji je doveo do ovoga. Kad je htio da bude glavni baja, pa neka bude, ali mislim neće još dugo. Nisu ni ostali puno bolji. Ne želim da se sastajem s političarima i da njih miješam u ovo sve, jer ovo što se dešava je isključivo pobjeda grupe Pravda za Davida i Dženana, Ifeta Ferageta, advokata iz Banje Luke i također svih vas novinara i medija koji ste, kad je bilo najteže, dali priliku da se čuje naše mišljenje, te da javnost sazna drugu vrstu istine, a ne onu koju su oni plasirali.

Konačno vidim da nije bilo saobraćajne nesreće, već da su u pitanju dva organizovana ubistva djece, - poručio je Dragičević za portal "Avaza".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.