SKUP NIP-A U SREBRENIKU

Bećirović sa simbola bosanske državnosti: Mi smo ujedinjeni za Bosnu i Hercegovinu

Potom je razotkrio plan režima prema opoziciji koji se sastoji od pet faza i poručio im da su prve tri faze propale

Bećirović: Skup na mjestu koje ima ogromnu i simboličku težinu za državnost BiH. NiP

E. Ć.

2.9.2022

Zajednički kandidat ujedinjene opozicije na predstojećim izborima za člana Predsjedništva BiH Denis Bećirović obratio se večeras u Srebreniku na predizbornom skupu Naroda i pravde kojim je ova stranka započela svoju predizbornu kampanju.

Skup je održan na srebreničkoj srednjovjekovnoj tvrđavi. Inače, stari grad Srebrenik je jedan od nacionalnih spomenika naše zemlje, te su iz NiP-a pozivali na simboliku odabira ove lokacije.


Simbolično mjesto skupa

– Mi smo se večeras okupili na mjestu koje ima ogromnu i simboličku težinu za državnost Bosne i Hercegovine. Upravo sa ovog mjesta želim uputiti poruku svim ljudima u Bosni i Hercegovini da je krajnje vrijeme da se počnemo ugledati na najbolje ljude iz slavne bosanske historije, a ne na trenutne vlastodršce koji samo siju nepravdu i strah.


Bosanski ban Stjepan drugi Kotromanić i bosnaski kralj Tvrtko prvi Kotromanić jedan od najmoćnijih vladara u drugoj polovini 14. stoljeća su jačali bosansku državnost u srednjem vijeku kada su bili ujedinjeni za slobodnu BiH.

Antifašisti u II Svjetskom ratu i vijećnici ZAVNOBiH-a obnovili su državnost Bosne i Hercegovine kada su bili ujedinjeni za slobodnu Bosnu i Hercegovinu. 1992. godine Bosna i Hercegovina je stekla nezavisnost kada su ljudi bili ujedinjeni za Bosnu i Hercegovinu. Tu nezavisnost i slobodu odbranila je herojska i časna Armija RBiH. Danas, 2022. godine ponovo imamo sličnu dilemu kao i naši slavni preci - izjavio je Bećirović.


Plan protiv opozicije

Navodi da je ponovo dilema 2. oktobra, da li će građani biti razjedinjeni ili ujedinjeni.

- Mi smo se večeras okupili na ovom simbolu bosanske državnosti da pošaljemo jasnu poruku: Mi smo ujedinjeni za Bosnu i Hercegovinu - naglasio je Bećirović.

Potom je razotkrio plan režima prema opoziciji koji se sastoji od pet faza.

- Prva faza bio je pokušaj da se opozicija razbije na samom početku kako ne bi imala zajedničkog kandidata. Druga faza bila je kada su čuli ko bi mogao biti kandidat, da naprave medijski i drugi pritisak kako bi taj kandidat odustao. I to im je propalo. Treća faza je počela od momenta prihvatanja kandidature i trajat će do izbora.

U toj fazi, po oprobanom receptu, pokušavaju da ocrne i diskreditiraju kandidata, ali i taj plan je uveliko propao. Četvrta faza trajat će od 15. septembra do 30. septembra i u toj fazi režim će pokušati makar malo da načne i razjedini opoziciju. I u petoj fazi, a ona je najopasnija, ona počinje u 19 sati na dan izbora, kada se glasanje završi i kada će sigurno opet pokušati da pokradu volju građana. Večeras im poručujem da su im prve tri faze propale, a za druge faze smo spremni i nek imaju na umu da smo spremni - poručio je Bećirović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.