SKUP U ŽEPČU

Borjana Krišto: Vjerujem da će Hrvati ovog puta imati svoga kandidata u Predsjedništvu BiH

Izražavamo stalnu težnju i borbu za ustavne jednakopravnosti s druga dva naroda, potom i reformu izbornog zakonodavstva te druge segmente koji se tiču života unutar BiH, istakla je

Borjana Krišto na skuou u Žepču. HDZ BiH

H. J. I.

3.9.2022

Na početku kampanje HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH, za Opće izbore, danas je u Žepču održana III. Programska Konvencija Mladeži Hrvatske demokratske zajednice BiH.

- Odlučni smo pokazati da je ova zemlja i naša zemlja, naš dom. Da je naš identitet već, i nastavit će biti, temelj ustavne konstitutivnosti. Odlučni smo pokazati da smo generacija svjesna vrijednosti koje imamo i svjesna modernog svijeta u kojem živimo. Kroz odlučnost preuzimamo odgovornost - kazali su iz vodstva Mladeži HDZ-a BiH pripremajući se za Programsku Konvenciju.

Uz predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića Konvenciji Mladeži prisustvovala je i Borjana Krišto, kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda, te delegacija stranačkih dužnosnika, nositelja listi i kandidata svih nivoa u BiH.


Najveća podrška

Također, na skupu su prisustvovale i delegacije Mladeži HDZ-a RH, Mladeži DSHV – Demokratski savez Hrvata u Vojvodini kao i međunarodni partneri iz sestrinske organizacije iz YEPP-a, kao i IYDU-a.

Predsjednik Mladeži HDZ-a BiH Mate Lončar je kazao kako je Mladež HDZ-a BiH uvijek imala potpuno povjerenje središnjih tijela HDZ-a BiH i predsjednika Dragana Čovića, a to se potvrdilo i sada prilikom formiranja svih listi za Opće izbore u BiH.

- Isticanje vrijednih, novih i energičnih mladih ljudi na ključna mjesta najavljivao mjesecima prije okončanja postupka utvrdivanja kandidacijskih listi. Predsjedniče u ime svih nas želim Vam reći hvala, ali i isto tako želim Vam reći kako ćemo Vaše povjerenje znati opravdati - kazao je predsjednik Mladeži HDZ-a BiH Lončar, te se osvrnuo i na kandidatkinju Hrvatskog narodnog sabora za hrvatskog člana Predsjedništva našoj Borjanu Krišto.

- U kampanji 2010. godine kada ste bili kandidatkinja u jednom promotivnom videu tadašnja predsjednica Zajednice Žena HDZ-a BiH reče sljedeće: Borjana Krišto živi funkciju koju obnaša. Od kada sarađujem s Vama u to sam se lično uvjerio i s ovog mjesta, želim Vam reći kako je zadovoljstvo raditi s Vama. Hvala Vam na svakom savjetu i lijepoj riječi, kao i podršci koju ste nam pružali. Kada ste na Predsjedništvu stranke potvrđeni kao kandidatkinja, odmah sam Vam rekao: Evo nas, tu smo, stojimo uz vas! To isto ponavljam i danas - rekao je Mate Lončar, predsjednik Mladeži HDZ-a BiH te zaključio:

- Svaki dan kampanje biti ćemo Vaša najveća podrška, a naša mladost i energija neka Vam budu motiv da zajedničkim snagama iznesemo ovih 30 dana svehrvatskog zajedništva i ponovno dobijemo hrvatskog člana Predsjedništva koji će biti odraz političke volje Hrvata kao konstitutivnog naroda.


Pozicija hrvatskog naroda u BiH

Kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto obraćajući se Mladeži HDZ-a BiH istaknula je važnost današnjeg događaja jer je upravo Program temelj rada i djelovanja HDZ-a BiH.

Govoreći o Programu HDZ-a BiH istaknula je kako on prepoznaje poziciju i hrvatskog naroda unutar BiH.

- HDZ BiH sa svojim sastavnicama čini dobro organiziranu, modernu, evropsku i stožernu stranku hrvatskog naroda u BiH. Izražavamo stalnu težnju i borbu za ustavne jednakopravnosti s druga dva naroda, potom i reformu izbornog zakonodavstva te druge segmente koji se tiču života unutar BiH, ekonomskog rasta i ravoja, demografske revitalizacije, socijalne osjetljivosti, značaja poljoprivrede i njenog razvoja, razvoja infrastrukture pa do euroatlantskog puta koji je jedan od važnih vanjskopolitičkih ciljeva HDZ-a BiH što se kroz rad i djelovanje naših političkih predstavnika i vidi unutar BiH. Snagom zajedništva vjerujem da će Hrvati ovog puta imati svoga kandidata u Predsjedništvu BiH, da će to uistinu biti naš hrvatski izbor, jer samo mi možemo i trebamo odlučivati kada je u pitanju hrvatski narod - ističe Krišto.

- Nastavite uspješno raditi na Programskoj Konvenciji usvojte temeljne akte, budite ozbiljni i odgovorni i uz ono što jeste, vaše znanje, vaša kadrovska osposobljenost, vjerujem da će te vi u budućnosti biti oslonac HDZ-a BiH tako i hrvatskog naroda, s velikom ponosom na vas, vjerujem u našu snagu, vjerujem u naše zajedništvo, vjerujem u našu budućnost - poručila je Borjana Krišto danas u Žepču.


Čoviću uručeno priznanje

Na III. Programskoj Konvenciji Mladeži Hrvatske demokratske zajednice BiH obratili su se i Mišel Ronkoni (Michele Roncoroni), međunarodni sekretar Junge Mitte Švicarska, Marin Piuković, predsjednik Mladeži Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, Majkl Dast (Michael Dust), predsjednik International Young Democrat Union te Davor Pranjić, kandidat HDZ-a BiH i HNS-a BiH za potpredsjednika RS.

Predsjednik Mladeži HDZ-a BiH Mate Lončar uručio je predsjedniku Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH Draganu Čoviću priznanje za izniman doprinos i nesebičnu podršku razvoju organizacije Mladeži HDZ-a BiH.

Poštovani čitaoci, ovo je nova Facebook stranica portala Avaza. Za pobjedu istine nad lažima, kliknite na ovaj link i zapratite stranicu Avaz.ba.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.