SAOPĆENJE

Narod i Pravda: Želimo poručiti da se država ne brani i ne gradi na minderu

Trećina bilborda Naroda i Pravde dati su mladima, vidjet ćete mlada lica i molim vas da tim mladim ljudima date podršku, rekao je Konaković

Elmedin Konaković. PRINTSCREEN

A. O.

5.9.2022

Općinska organizacija Naroda i Pravde Ilijaš organizirala je predizborni skup u Misoči u Ilijašu te time ozvaničila početak kampanje u ovoj općini. Prisutnima su se obratili predsjednik Naroda i Pravde i drugi članovi rukovodstva Naroda i Pravde.

- Danas (op.a. jučer) smo se, ovdje u Мisoči, okupili da još jednom pokažemo jedinstvo i čvrstu opredijeljenost u promociji temeljnih načela Naroda i Pravde: jačanja države Bosne i Hercegovine, borbe protiv korupcije, izgradnje pouzdanog sigurnosnog sistema, razvoja pronatalitetnih politika, obrazovanja i institucionalne podrške mladima. Posebno želimo poručiti da se država ne brani i ne gradi na minderu i bježanjem od suočavanja sa izazovima i prijetnjama, već teškim i napornim radom za jačanje njenih institucija te dosljednošću i odgovornošću u traženju rješenja - poručeno je na početku skupa koji je održan na lokalnom stadionu u Misoči.


Isti uslovi

Predsjednik Naroda i Pravde u Ilijašu je, između ostalog, govorio i zašto je NiP sa Strankom penzionera/umirovljenika formirao koaliciju „Povjerenje“ na nivou FBiH.

- Trećina bilborda Naroda i Pravde dati su mladima, vidjet ćete mlada lica i molim vas da tim mladim ljudima date podršku, da ih dodatno ohrabrite na ovom putu. Druga grupa ljudi je naša koalicija Povjerenje. Stranka penzionera/umirovljenika odabrala je NiP za svog strateškog partnera i sa njima smo u koaliciji jer nam ta treća životna dob najviše vjeruje. Oni su odabrali nas od 140 stranaka jer sa nama vide mir za svoje penzionerske dane, ali također sa nama vide i ono o čemu više brinu a to je budućnost za svoju djecu i unuke - kazao je Konaković.

Amar Dovadžija, predsjednik općinskog odbora Naroda i Pravde Ilijaš, poručio je kako će pozitivna priča koja je započeta u Kantonu Sarajevo sigurno biti nastavljena i u narednom periodu, ali da su promjene nužne na svakom pedlju naše domovine.

- Ni ja ni svi mi ovdje nećemo biti zadovoljni ni sretni dok svaka majka, svako dijete, svako šehidsko dijete, svaki pripadnik ARBiH, od Goražda, Bihaća, Tuzle, Cazina, Srebrenice i svih dijelova naše domovine ne bude imao iste uslove kao što mi imamo ovdje u Kantonu Sarajevo. Dočekali smo nakon 27 godina da nam se vratila nada, da nam se vratilo povjerenje, priča Naroda i Pravde se širi, a širi se samo zato što je zasnovana na principima pravde, poštenja i povjerenja - kazao je Dovadžija.


Ulaganje u privredu

Elvedin Okerić, nosilac liste Naroda i Pravde za Skupštinu KS, u Ilijašu je govorio šta je konkretno u Kantonu Sarajevo urađeno u prethodnom mandatu u kojem je NiP bio dio vlasti. 

Ulaganje više od 150 miliona u privredu, sa ciljem da se zadrže postojeća i otvore nova radna mjesta, uvođenje niza registara sa ciljem da se pokaže da se procesi mogu voditi transparentno, naknade za porodilje, subvencije za vrtiće, zbrinjavanje šehidskih porodica, samo su neke od mjera koje je pomenuo Okerić.

Prisutnima su se obratili i Denis Zvizdić, nosilac liste Naroda i Pravde za Parlament BiH, te vijećnici NiP-a u Općinskom vijeću Ilijaš Alema Džafo, Almir Špiodić i Vernesa Bešlija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.