U SUBOTU

Kroz Međunarodni aerodrom Sarajevo u ovoj godini prošao milioniti putnik

Svakako treba pomenuti i to da je mjesec avgust 2022. godine najprometniji mjesec u historiji poslovanja, navode iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo

Putnici na Međunarodnom aerordromu u Sarajevu. Međunarodni aerodrom Sarajevo

A. O.

5.9.2022

Kroz Međunarodni aerodrom Sarajevo, u subotu, 03. septembra ove godine, prošao je milioniti putnik, gotovo dva mjeseca prije u odnosu na rekordnu 2019. godinu.

Kako navode iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo, za osam mjeseci tekuće godine procesuirano je ukupno 987.662 što je za 21 posto više u odnosu na isti period 2019. godine, a realizovano je 10.912 aviooperacija to jeste 13 posto više u odnosu na 2019. godinu.


Najprometniji mjesec

- Svakako treba pomenuti i to da je mjesec avgust 2022. godine najprometniji mjesec u historiji poslovanja Međunarodnog aerodroma Sarajevo, tokom kojeg je opsluženo ukupno 217.253 putnika - ističu dalje.

Zanimljiv podatak je i to da je od početka godine pa do kraja avgust tekuće godine opsluženo čak preko pola milliona putnika više, nego u istom periodu prethodne godine.


Premašiti rekord

Sudeći prema trenutnim statističkim pokazateljima, vjeruju da bi do kraja godine Međunarodni aerodrom Sarajevo mogao premašiti rekord po pitanju broja putnika iz 2019. godine kada je opsluženo 1.143.680 putnika.

Zasluge za uspjeh kakav trenutno bilježi najprometniji aerodrom u BiH, svakako treba pripisati predanom radu i zalaganju svih radnika, Uprave aerodroma, Nadzornog odbora, kao i Granične policije BiH, Kontrole letenja, Kantonalne uprave civilne zaštite KS (Profesionalna vatrogasna jedinica- Ispostava aerodrom), Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, te ostalim pratećim službama, saopćeno je. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.