POSJETE

Podžić se sastao sa ministrom odbrane Azerbejdžana: Razgovarano o odnosima dviju zemalja

Susret ministara je realiziran u okviru učešća delegacije Ministarstva odbrane BiH na 4. međunarodnoj izložbi odbrane “ADEX 2022”

Podžić i Hasanov. MO BIH

A. O.

7.9.2022

U okviru službene posjete Republici Azerbejdžan, ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić sastao se jučer sa ministrom odbrane Azerbejdžana Zakirom Hasanovim.

Susret ministara je realiziran u okviru učešća delegacije Ministarstva odbrane BiH na 4. međunarodnoj izložbi odbrane “ADEX 2022”, koja se održava u Bakuu od 6. do 8. septembra 2022. godine.


Posjeta Azerbejdžanu. MO BIH

Tokom službenog sastanka dvaju ministara, ministar Podžić je iskazao zahvalnost na upućenom pozivu Ministarstvu odbrane BiH za učešće na Međunarodnoj izložbi odbrane “ADEX”, koja učesnicima prije svega omogućava razmjenu iskustava, a isto tako i uvid u razvojne i proizvodne programe drugih zemalja.

Sastanak ministara je bila i prilika da se razgovara o odnosima dviju zemalja. Tom prilikom ministar Podžić i ministar Hasanov su se složili da je u narednom periodu potrebno sagledati sve mogućnosti u cilju uspostavljanja bilateralno-vojne saradnje Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH sa Ministarstvom odbrane i Oružanim snagama Azerbejdžana.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.