RADNA POSJETA

Mirsad Vilić razgovarao sa zamjenikom visokog predstavnika u BiH Džonatanom Menutijem

Zamjenika visokog predstavnika u BiH se zahvalio na dobrodošlici i profesionalnom odnosu u dosadašnjoj saradnji između osoblja OHR-a i Direkcije

S održanog sastanka. Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH

Z. K.

7.9.2022

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Mirsad Vilić primio je danas u radnu posjetu prvog zamjenika visokog predstavnika u BiH i supervizora za Brčko distrikt, Džonatana Menutija (Jonathan Mennuti).


Jačanje komunikacije

S obzirom da je Menuti prvi put u posjeti Direkciji od svog imenovanja, direktor Vilić ga je upoznao sa zakonskim nadležnostima Direkcije.

Posebno je naglasio poslove koji se realiziraju u okviru osiguranja VIP osoba i diplomatsko konzularnih predstavništava, kao i stalno i kontinuirano jačanje komunikacije i saradnje kako s agencijama za provođenje zakona u BiH tako i sa međunarodnim partnerima, koja se realizuje kroz međunarodnu operativnu policijsku saradnju (INTERPOL, EUROPOL i SELEC).

Zamjenika visokog predstavnika u BiH se zahvalio na dobrodošlici i profesionalnom odnosu u dosadašnjoj saradnji između osoblja OHR-a i Direkcije, koja je na visokom nivou.


Svijetli primjer profesionalizma

Ovom prilikom je izrazio svoju iskrenu zahvalnost na izuzetno dobro obavljenom poslu pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH koji su bili direktno angažirani tokom nedavnih protesta na zaštiti objekata i zaposlenika OHR-a.

Također je istakao da Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH pod Vilićevim rukovodstvom nastavlja biti svijetli primjer profesionalizma i ostvarivanja uspješne saradnje ovih institucija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.