BUDIMO HUMANI

Potrebna pomoć Rifetu Bahtiću iz Sanskog Mosta: Prijeti mu paraliza ruku i nogu

Pozivom na broj 17048 donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve operatere u BiH.

Rifet Bahtić. POMOZI.BA

A. O.

8.9.2022

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Rifeta Bahtića iz Sanskog Mosta kojem prijeti paraliza ruku i nogu što su posljedice zlostavljanja u logoru Manjača. 

Pozivom na broj 17048 donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve operatere u BiH.


Ima nesnosne bolove

Rifet, zvani Rile trenutno se nalazi u vrlo teškom stanju, ima nesnosne bolove, ne može hodati, ne može voditi brigu o sebi, čak ni održavati ličnu higijenu.

On je imao mnogobrojne operativne zahvate kičme, a zbog pogoršanja stanja sada mu je potrebna operacija u Istanbulu koja košta 27.000 eura, jer se ona ne može raditi u neurološkim centrima u BiH.



Bio žrtva torture

Rile je bio jedan od omiljenih građana Sanskog Mosta. Prvobitno je radio kao učitelj, a onda je u Zagrebu završio studij i postdiplomsku specijalizaciju iz medicinske psihologije. Potom se vraća u rodni kraj gdje je radio do 1992. godine kada postaje žrtva torture u logoru Manjača.

Kako ovaj dragi čovjek ne bi dobio tetraplegiju- oduzetost ruku i nogu, osim poziva na broj 17048 pomoći mu možete i donacijama putem web platforme www.pomoziba.org ili žiro računa Udruženja Pomozi.ba, saopćeno je iz Udruženja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.