PIŠE THE BOSNIA TIMES

Kuhanje bošnjačke žabe: Erdoan je sultan, Bakir je vezir, svi ostali su domaći izdajnici i(li) političke barabe

Erdogan je otvoreno potvrdio ono na šta već mjesecima upozoravam - da iza antizapadne histerije koja se posljednjih mjeseci agresivno širi među Bošnjacima stoji turska politička i obavještajna kuhinja, smatra Hadžović

Hadžović: Cilj je Bošnjake odvojiti od njihovog prirodnog evropskog i zapadnog okruženja. The Bosnia Times

The Bosnia Times

9.9.2022

"Zapad postoji da bi podijelio i iscijepao muslimane. Želi ih podijeliti, iscijepati, a potom i progutati. Upravo vi ste i vi ćete biti najveća prepreka tome", rekao je Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) prilikom posjete sjedištu Rijaseta Islamske zajednice u BiH. Njegovu su izjavu naknadno prenijeli lokalni mediji, piše The Bosnia Times. 

Erdoan je tom prilikom na iskušenja upozorio poglavara Islamske zajednice u BiH reisa Huseina Kavazovića, te okupljene islamske vjerske službenike s kojima je bio i čelnik vodeće bošnjačke Stranke demokratske zajednice Bakir Izetbegović. Nazvao ga je bratom te pohvalio njegovu ulogu, što se razumije kao izravna potpora Izetbegoviću u predizbornoj kampanji koja se odvija u Bosni Hercegovini.


Antizapadna histerija

Time je, kako su uočili neki analitičari, Erdoan otvoreno potvrdio ono na šta već mjesecima upozoravju – da iza antizapadne histerije koja se posljednjih mjeseci agresivno širi među Bošnjacima stoji turska politička i obavještajna kuhinja.

- Građani nažalost nisu ni svjesni kolika je to masa javnih ličnosti koji su dio te mašinerije - smatra Danijal Hadžović, novinar "Avaza".

On dodaje da nakon dubokog medijskog i obavještajnog penetriranja u bošnjačko društvo odrađenog preko porodičnog dinastičkog vazalskog klana Izetbegović, bjesomučna propaganda za cilj ima kod Bošnjaka probuditi osjećaj da je Zapad prema njima neprijateljski nastrojen i sprema im zlo (čemu je i prilično doprinijela neodlučna politika pojedinih zapadnih država, prvenstveno EU prema našoj zemlji), te da im kao jedino utočište i saveznik ostaju Turska i Erdoan.


Historijska prekretnica

- Cilj je Bošnjake odvojiti od njihovog prirodnog evropskog i zapadnog okruženja i na komadiću BiH stvoriti tursku enklavu u srcu Evrope koju će preko svojih političkih vazala suvereno držati pod kontrolom. I ponovo, kao i prije stotinjak godina, Bošnjaci se nalaze na historijskoj prekretnici – da li želimo biti dio evropske civilizacije i živimo evropske političke, društvene i kulturne vrijednosti ili da budemo maloazijska enklava - zaključuje Hadžović.

On je za ovakve tvrdnje našao uporište u najrigidnijim botovima "duboke države" Jasminu Mulahusiću, koji je na svom Facebooku napisao parolu "SDA ili SAD", i Mustafi Drnišliću, zloglasnom anonimnom autoru koji svoje paskvile objavljuje u proesdeaovskom radikalnom biltenu STAV.

Posljedni Drnišlićev tekst pod naslovom "Kuhanje bošnjačke žabe" možete pročitati na ovom linku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.