REAKCIJE

Demant HDZ-a BiH Žepče: Ne želimo da nas se dovodi u bilo kakav kontekst saradnje sa uzurpatorskim DF-om

Podsjećamo da je proglašenje Željka Komšića personom non grata u Žepču usvojeno na inicijativu HDZ-a BiH u Žepču, naveli su iz OO HDZ-a BiH Žepče

HDZ BiH: Komšić proglašen personom non grata 2018. godine. Avaz

E. Ć.

9.9.2022

Općinski odbor HDZ-a BiH Žepče oglasio se saopćenjem nakon što je portal "Avaza" objavio tekst o saradnji HDZ-a i DF-a. U tekstu je napisano kako Demokratska fronta poklanja mjesta članova biračkih odbora HDZ-u.

- Naime, Antun Antukić, nekadašnji član mladeži HDZ-a, danas je član biračkog odbora ispred stranke pod šifrom 01698. Šifra 01698 je šifra Demokratske fronte. Prosto je teško povjerovati da je ta osoba u međuvremenu prešla iz HDZ-a u DF, nego se pretpostavlja da je riječ o klasičnoj trgovini biračkim odborima od strane stranaka koje ne očekuju na tom biračkom mjestu glasove - navedeno je u tekstu.


U saopćenju Općinskog odbora HDZ-a BiH Žepče se u potpunosti ograđuje od navedenih natpisa i svih pojedinaca koji su članovi naše općinske organizacije, a članovi su biračkih odbora ispred drugih stranaka, naročito navedene Demokratske fronte.

- Podsjećamo da je proglašenje Željka Komšića personom non grata u Žepču usvojeno na inicijativu HDZ-a BiH u Žepču. Uzimajući u obzir tu činjenicu, kao i to da DF uzurpira mjesto Hrvata u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, a HDZ BiH godinama se bori protiv nelegitimnog predstavljanja Hrvata u institucijama vlasti, utoliko više odbacujemo bilo kakav vid saradnje s Demokratskom frontom. Ne želimo da nas se dovodi u bilo kakav kontekst koji podrazumijeva saradnju naše općinske organizacije s tom uzurpatorskom strankom.

OO HDZ BiH Žepče stoji iza svih svojih članova koji su postavljeni ispred dodijeljenih nam biračkih odbora, a ukoliko su neki od naših članova postavljeni za članove biračkih odbora ispred DF-a i sličnih stranaka, to je učinjeno mimo znanja Općinskog odbora i od tih članova i njihovih postupaka potpuno se ograđujemo - poručili su iz OO HDZ-a BiH Žepče.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.