TAKMIČENJE

Reprezentacija frizera BiH otputovala u Pariz na Svjetsko prvenstvo

Reprezentativci, seniorski i juniorski tim, takmičit će se u više različitih kategorija i disciplina

Frizeri sa bh. zastavom. SFBIH

A. O.

10.9.2022

Reprezentacija frizera Bosne i Hercegovine otputovala je jučer u Pariz kako bi učestvovala na Svjetskom prvenstvu frizera koje održava pod pokroviteljstvom OMC HAIRWORLD, krovne svjetske frizerske organizacije čiji je Savez frizera u BiH dugogodišnji član.

Tim takmičara koji će predstavljati BiH na ovoj najvećoj svjetskoj smotri frizera broji sedam članova koji su plasman na Svjetsko prvenstvo ostvarili rezultatima postignutim na ovogodišnjem Državnom prvenstvu frizera i kozmetičara održanom u Cazinu.

Reprezentativci, seniorski i juniorski tim, takmičit će se u više različitih kategorija i disciplina. 


Imena učesnika. SFBIH

Amna Bašić i Snježana Bodulović iz seniorskog tima u kategoriji ženskih frizura radit će i predstaviti svoje kreacije u disciplinama Fashion Gala Style i Fashion Bridal Style.

U kategoriji muških frizura kao seniori takmičit će se Mirfet Hašić, Redžep Čaušević i Željko Lončar i to u disciplinama Classic Fade Cut i Skin Fade Cut, dok juniorski tim Reprezentacije čine Haris Alagić u kategoriji ženskih frizura Fashion Bridal i Ivan Miloš u muškoj kategoriji i disciplini Fashion Cut.

Stručni tim Reprezentacije čine treneri Adisa Ahmetović i Sead Babić, te Sanin Fazlić kao predsjednik Saveza frizera u BiH i Stipe Filipović kao delegat na OMC World Cupu ispred Saveza.




Dodjela nagrade

Takmičenje će se održati 11. i 12. septembra, a na samom otvorenju, u subotu uoči prvenstva bit će dodijeljena nagrada za životno djelo Saninu Fazliću, predsjedniku Saveza frizera u BiH i Dragani Draganić medalja za doprinos frizerskoj struci.

OMC Hairworld, organizator i pokrovitelj ovogodišnjeg 75. po redu Svjetskog prvenstva frizera koje se tradicionalno održava u Parizu kao centru svjetske mode i frizerstva, najveća je organizacija profesionalnih frizera na svijetu s više od pedeset zemalja članica i preko milion pojedinačnih članova širom svijeta. Kao krovna svjetska frizerska organizacija postoji još od 1946. godine.


Vrlo zapaženi rezultati

Bosna i Hercegovina na dosadašnjim Svjetskim prvenstvima kontinuirano je ostvarivala vrlo zapažene rezultate što dokazuju i ovogodišnja priznanja rukovodstvu Saveza i zaslužnim članovima. Pored brojnih medalja tokom prethodnih godina, najveći i historijski rezultat postigla je Amna Bašić iz Sarajeva postavši svjetski juniorski šampion 2018. godine.

Savez frizera sa Saninom Fazlićem kao predsjednikom na čelu proteklih mjeseci uložio je velike napore da osigura neophodna i vrlo značajna sredstva potrebna za pripreme i odlazak Reprezentacije u Pariz. Za promociju Bosne i Hercegovine na ovako prestižnom svjetskom događaju uprkos stotinama zahtjeva za sponzorstvo, sluha su imale dvije privatne kompanije, „Frizerland“ iz Viteza i „EGO“ iz Sarajeva, a od institucija vlasti naše zemlje finansijsku podršku za pripreme i odlazak naših reprezentativaca u Pariz pružio je jedino Grad Cazin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.