PREDSJEDNICA PDA

Pirić: Denis Bećirović je veliki insan i zaslužuje da ovu zemlju povede nekim boljim putem

Nama svima ovdje je dosta loših politika, dosta nam je politika koju više od dvije i po decenije vode osobe koje nije briga za ovu državu, kazala je Pirić

Pirić: Do pobjede 2. oktobra. A. Čengić

Z. K.

10.9.2022

Predizborni skup stranaka ujedinjene opozicije koje su podržale kandidaturu Denisa Bećirovića za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH održan je danas u Zenici.

Predsjednica Pokreta demokratske akcije (PDA) Elzina Pirić pozdravila je prisutne te poručila kako je vrijeme da se krene raditi.

- Prije ovog zvaničnog govora želim danas ovdje da svima nama iz Tuzlansko kantona (TK) i Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) i države BiH čestitam 10. septembar dan oslobođenja Vozuće, a posebne velike pozdrave upučujem čovjeku zbog kojeg sam ponosna što sam danas ovdje sa vama, osobi koja je iz mog kraja dr. Denisu Bećiroviću.


Država na respiratoru

Molim da se drugi ne ljute i ne hatore ali je meni velika čast i zadovoljstvo što će BiH imati bošnjačkog člana Predsjedništva BiH iz Tuzle, iz najmnogoljudnijeg kantona u BiH. Mi u TK smo to prepoznali, a ne sumnjam da će i građani, kako ZDK, tako i svih drugih prepoznati njegove istinske vrijednosti, a prije svega onu ljudsku jer dr. Denis Bećirović je veliki insan i čovjek i zaslužuje da ovu zemlju povede nekim boljim putem.

Nama svima ovdje je dosta loših politika, dosta nam je politika koju više od dvije i po decenije vode osobe koje nije briga za ovu državu, a posebno ih nije briga za ove građane. Njih je briga isključivo za vlastite interese i mi im kažemo da tu svoju veliku brigu presele u svoju avliju da nas ostave da živimo.

Oni su slijepi na činjenicu da smo država na respiratoru da su nam građani više gladni nego siti, da nam sve više omladine odlazi iz države, odlaze nam i kompletne porodice, a još imaju obraza da kažu da će mlade ljude zamijeniti robotima.


Zbog koga mladi odlaze iz ove zemlje

Pitam sve majke ovdje i sve majke BiH da li njihovo dijete može zamijeniti komad metala? Mi svi ovdje trebamo sebi postaviti jedno važno pitanje: „Zbog koga mladi odlaze iz ove zemlje, zbog čije politike ko ih je otjerao iz BiH, države gdje su rođeni“? Odgovor je jasan otjerala ih je SDA, SNSD i HDZ tu dileme nema.

Ali, mene danas ovdje veseli činjenica da je budući član Predsjedništva BiH mlad političar koji ima političkog iskustva i da uz pomoć stranaka opozicije riješi sve probleme koje godinama muče našu državu. Posebno zaustavi masovni odlazak mladih ljudi. Mladi ljudi trebaju ovoj državi i ne smijemo dozvoliti da postanemo zemlja staraca.

Mi iz Pokreta demokratske akcije željno i jedva čekamo taj 2. oktobar kad ispisujemo nove historijske političke stranice za BiH. Cilj nam je da svojim radom, a posebno odgovornošću prema svim građanima pomognemo budućem predsjedniku BiH u svim rješenjima koji su za dobrobit naše država, a što se najviše odnosi na neophodne promjene koje garantiraju brzi ulazak u NATO i EU.

Upravo je udruživanje opozicionih stranaka u programskim ciljevima i zadacima osnova za formiranje buduće parlamentarne večine na svim nivoima i naša iskrena podrška jednom kandidatu za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH dr. Denisu Bečiroviću.


Istinski borac za ljudska prava

On je davno kazao da je njegov fokus država BiH, a njegovo političko djelovanje, što je više puta dokazao, usmjereno na očuvanje svih vrijednosti BiH. Uvjerena sam da će uz podršku svih nas BiH učiniti boljom i sigurnijom državom za život svih građana i naroda u međunarodno priznatim granicama.

Gospodin Bećirović je nebrojno puta pokazao i dokazao da je istinski borac za ljudska prava te čovjek koji se bori za nezavisnost, suverenost i cjelovitost naše domovine.

Oktobar je trenutak kada čemo pokazati da li će biti ili neće države BiH. Mi smo ovdje svi zajedno da kažemo da će BiH biti i poslije ovih koji nemaju identitet. Dame i gospodo vrijeme je za novu BiH vrijeme je za rad i odgovornost, ekonomiju i sigurnost i do pobjede 2. oktobra.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.