SRAMOTNO

Kadrovi Naše stranke iznose gnusne komentare nakon smrti Elizabete II

Elizabeta je umrla, ali za njom nastavlja da živi ideja najvećeg smeća na svijetu - kraljevske porodice i monarhističkog prestolonasljedstva, napisao je Šehović

Faris Šehović o Elizabeti. FACEBOOK / JANE BURLOW / AP

S. S.

12.9.2022

Dok se širom svijeta tuguje zbog smrti kraljice Elizabete II, od koje se opraštaju čak i Rusi predvođeni Putin, u to vrijeme u Našoj stranci ona je predmet brojnih šala.

Predsjednik Općinskog odbora te stranke u Novom Sarajevu Faris Šehović na društvenim mrežama je napisao:

- Elizabeta je umrla, ali za njom nastavlja da živi ideja najvećeg smeća na svijetu - kraljevske porodice i monarhističkog prestolonasljedstva. Kraljica je umrla, smrt kraljevstvu. Kraljica je umrla, sloboda narodu.

Umjesto da se bavi problemima u svojoj općini, gradu i državi on bi mijenjao uređenje velike svjetske sile i to baš teškim trenucima za tu zemlju.

Facebook status Farisa Šehovića. SCREENSHOT

Član općinskog vijeća Velika Kladuša iz redova Naše stranke Amir Purić u istu rečenicu je stavio kraljicu Elizabetu II i ratnog zločinca Fikreta Abdića.

- Nakon smrti kraljice Elizabete, novi najstariji vladar na svijetu je Fikret Abdić - napisao je Purić.

Osim toga što je upitna tačnost ove izjave, vrlo je zlonamjerno stavljanje u isti kontekst ove dvije osobe, pogotovo kada se uzme u obzir doprinos kraljevske porodice u BiH. Novoizabrani kralj Čarls je tri puta boravio u BiH, obratio se i na komemoraciji u Potočarima. Veliki doprinos u BiH je imala i pokojna princeza Diana, koja je posjetila BiH, ali dala i veliki doprinos na deminiranju BiH.

Amir Purić o smrti kraljice. SCREENSHOT

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.