SKUP NIP-A U HRASNICI

Konaković: SDA je pokazala ono najbolje što imaju, prezime rahmetli Alije, a sakrili su što ne valja - ime Bakir i logo

Lik i djelo Alije Izetbegovića je svima nama urezano u srcima i nema niko pravo svojatati ime tog velikana u samo jedan politički koncept, naveo je

Konaković: Uporedite šta je Alija govorio sa govorima ovih danas što na plakatima stoje iza njegovog prezimena. Screenshot

E. Ć.

12.9.2022

Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i Pravde i nositelj liste za Parlament FBiH, obratio se na skupu ove stranke u Hrasnici. On je svoj govor započeo o Stranci demokratske akcije (SDA) za koju kaže da su ovi izbori, izbori između SDA i NiP-a. 

- Ovo je kampanja u koju Narod i Pravda ulazi kao favorit, posebno u Kantonu Sarajevo, u kojem, nemam sumnje, ćemo biti uvjerljivi pobjednici izbora… U Kantonu Sarajevo je ovo obračun nas i SDA i nek se niko ne ljuti to nije nikakva tajna. Oni su pokazali ono što najbolje imaju, a to je prezime. 

Izetbegović je prezime našeg rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića i našeg vrhovnog komadanta kojeg mi iskreno volimo, a sakrili su ono što ne valja – ime Bakir i logo SDA. Lik i djelo Alije Izetbegovića je svima nama urezano u srcima i nema niko pravo svojatati ime tog velikana u samo jedan politički koncept. Uporedite šta je Alija govorio sa govorima ovih danas što na plakatima stoje iza njegovog prezimena - naveo je Konaković.

Konaković je naveo da je NiP u kratkom roku pokazao da je moguće drukčije.

Mi taj primjer navodimo gdje god dođemo, jer ljudi počinju vjerovati da je promjena moguća jer kad je srušen na Ilidži jedan takav naopak sistem moguće je svugdje - izjavio je Konaković uz poruku da je Narod i Pravda ponudila konkretan rezultat, rad, mjerljive efekte, projekte i vrlo precizne i jasne planove.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.