POSLANIK U PD PSBIH

Zvizdić reagirao na Milanovićevo negiranje genocida: To je politički Frankenštajn, licemjer i osoba niskih moralnih i ljudskih kvaliteta

Neophodno je da osudite ovaj sramni čin jedne bezprizorne osobe koja, nažalost, obnaša funkciju predsjednika Hrvatske, članice EU, poručio je Zvizdić

Zvizdić: Treba ga prezreti, institucionalno i personalno. Avaz

E. Ć.

14.9.2022

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Denis Zvizdić reagirao je na negiranje genocida od strane hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića.

- Ako uporedite Milanovićevu izjavu povodom prošlogodišnjeg obilježavanja genocida u Srebrenici i njegovo jučerašnje negiranje genocida u prisustvu najviših državnih zvaničnika uključenih u rad samita Procesa Brdo - Brijuni, bit će jasno da je riječ o političkom Frankenštajnu, licemjeru i osobi niskih moralnih i ljudskih kvaliteta čije se kočijaško političko djelovanje odigrava u trokutu makijavelizma, bosnofobije i islamofobije - rekao je Zvizdić.

Naveo je da njega poslije ovakve ultranacionalističke i nihilističke izjave jednostavno treba prezreti, institucionalno i personalno. I trajno.

- A što se tiče međunarodnih dužnosnika koji su obavezni braniti presude međunarodnih sudova, a genocid u Srebrenici je presuđen pred najmjerodavnijim sudom na Planeti, njih podsjećam na jednu misao od Elie Vizela (Wiesel): "Uvijek zauzmite stranu. Neutralnost pomaže tlačitelju, nikada žrtvi. Šutnja ohrabruje mučitelja, nikada mučenika".

Zato je neophodno da osudite ovaj sramni čin jedne bezprizorne osobe koja, nažalost, obnaša funkciju predsjednika Hrvatske, članice EU - poručio je Zvizdić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.