SAOPĆENJE

U 48 kontrola na području Tuzle i Kalesije zatečeno 12 radnika na crno

Porezna uprava će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika

Porezna uprava: 14 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja. AVAZ / ILUSTRACIJA

A. O.

14.9.2022

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH – Kantonalnog poreznog ureda Tuzla su jučer izvršili 48 inspekcijskih brzih kontrola kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost trgovine, ugostiteljstva, pekarstva i druge uslužne djelatnosti.

Kontrole su izvršene na području Tuzle i Kalesije.

U izvršenim kontrolama otkriveno je 12 neprijavljenih radnika, 14 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja i 1 objekt koji je obavljao djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja, zapečaćeno je 11 objekata i izdato 39 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 86.900,00 KM.

Porezna uprava će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije i u narednom periodu i poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.