OPĆINSKI SUD U SARAJEVU

Zehra Dizdarević dobila novu tužbu protiv Sebije Izetbegović

Dizdarević je podnijela tužbu zbog klevete i navoda da je pacijenta Š.P. liječila u kućnim uslovima

Dizdarević: Nije liječila Š. P. privatno. Avaz

E. Ć.

14.9.2022

Općinski sud u Sarajevu donio je presudu prema kojoj direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebija Izetbegović mora platiti Zehri Dizdarević naknadu od 10.500 KM.

Dizdarević je podnijela tužbu zbog klevete protiv direktorice KCUS Sebije Izetbegović radi naknade nematerijalne štete, vrijednost spora 10.500 KM. 

U tužbi se navodi da je nakon smrti pacijenta Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, na službenom Web portalu prvotuženog http:/www.kcsu.ba/ objavljeno saopćenje za javnost pod nazivom "Rukovodstvo KCUS-a traži da tužilaštvo proširi istragu u slučaju smrti doktora Šefika Pašagića". 

U navedenom saopćenju se navodi kako je tužiteljica u više navrata u javnosti izjavljivala da je bila u komunikaciji sa pacijentom KCUS-a inicijala Š.P., te da generalna direktorica, direktori disciplina i šefovi klinika imaju saznanja da je tužiteljica istog pacijenta liječila u kućnim uslovima, privatno.

Presuda Općinskog suda u Sarajevu. Avaz

Podsjetimo, Sebija Izetbegović je u decembru prošle godine izgubila još jednu tužbu protiv Zehre Dizdarević. 

Izetbegović je tužila Dizdarević za klevetu nakon što je ova doktorica rekla kako sumnja u njen akademski put, odnosno njeno stjecanje diploma i akademskih zvanja. U navedenoj tužbi, Izetbegović je tražila da joj Dizdarević isplati 5.100 KM odštete za klevetu.

Međutim, Općinski sud je donio prvostepenu presudu prema kojoj je direktorica KCUS-a morala platiti sudske troškove ovog postupka u iznosu od 1.895 KM.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.